Pauza

Cinema City: Humanitarna premijera filma "Sve je super" - pikupljanje sredstava za Avon Šetnju za život 2010

19.03.2010. 16:24 / Izvor: eKapija.ba

Na Međunarodni dan žena, mamotom aparat za biopsiju, prvi te vrste, zvanično je predat Institutu za onkologiju Kliničkog Centra Koševo. Veliki je značaj tog aparata za žene u Bosni i Hercegovini, a posebno za žene koje se suočavaju sa rakom dojke. Najvažnije za žene je to što aparat omogućava rano dijagnosticiranje i rano liječenje, a prema tome i veće šanse za preživljavanje. Sredstvima prikupljenim Avon Šetnjom za život 2009. uplaćeno je 50.000 KM, a Avon Šetnjom za život 2010., potrebno je sakupiti još 60.000 KM da bi se isplatio cjelokupan iznos za uređaj. Tako će u sklopu ovogodišnje Šetnje biće organizovani i drugi događaji kao što je premijera filma i svečani koktel za prikupljanje sredstava za mamotom.

Premijera filma i koktel za prikupljanje sredstava su zakazani za utorak, 23. marta u 20:00 sati u Cinema City-ju, a biće prikazan film "Svi smo super", koji je nominovan za nekoliko nagrada, među kojima je Zlatni globus i nagrada Hollywoodskog filmskog festivala. Robert DeNiro igra ulogu glave porodice. Radnja filma počinje pet mjeseci poslije smrti njegove supruge. On planira da ponovo okupi svoje četvoro djece za vikend u svojoj kući. Međutim, djeca su ga nazvala da ga obavijeste da ne mogu doći i on odlučuje da iznenadno posjeti svako dijete ponaosob i vidi šta oni stvarno rade. " Svi smo super" je dirljiv film koji se mora vidjeti i koji naglašava važnost porodičnih veza.

Rak dojke je veliki javni zdravstveni problem u Bosni i Hercegovini. Pojedinačno se ništa značajno ne može postići, ali kada bi se se ujedinili svi učesnici šetnje za život – građani BiH, međunarodna zajednica, vladine nevladine organizacije, javni i privatni sektor, i djelovali zajedno za jednu zajedničku stvar, onda granice prestaju da postoje.

Koktel je uključen u cijenu ulaznice koja košta 20 KM. Za ulaznice za premijeru filma, molim vas kontaktirajte Fondaciju Ruke i srca koja pomažu na e-mail projectMUCHH@gmail.com ili na broj telefona 061 295 131.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza