Crveni vrabac u novoj filmskoj sedmici u Cinema City-ju

28.02.2018. 09:29 / Izvor: Akta.ba
Crveni vrabac u novoj filmskoj sedmici u Cinema City-ju

Temeljeno na bestseleru New York Timesa, radnja se odvija se u suvremenoj Rusiji, a prati život Dominike Egorove (Jennifer Lawrence).

FILMOVI na repertoaru Cinema City-a od 01.03. – 07.03.2018

CRVENI VRABAC

SVJETSKA PREMIJERA

Originalni naslov: Red Sparrow
Redatelj: Francis Lawrence
Uloge: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Jeremy Irons...
Žanr: Triler

Trajanje: 140 min

Sinopsis

Temeljeno na bestseleru New York Timesa, radnja se odvija se u suvremenoj Rusiji, a prati život Dominike Egorove (Jennifer Lawrence). Dominika je puno toga. Predana kći koja će zaštititi svoju majku pod svaku cijenu. Prima balerina koja je svoj um i tijelo dovela do apsolutnih granica. Stručnjakinja u zavođenju i manipulaciji.
Kada zbog ozljede mora prestati sa svojom karijerom, Dominika i njena majka bivaju suočene s neizvjesnom i tamnom budućnošću. Protiv njezine volje naređeno joj je se prijavi u Sparrow School, tajnu obavještajnu službu koja obučava mlade ljude da koriste svoje tijelo i um kao oružje...

 

 LADY BIRD

PET NOMINACIJA ZA NAGRADU OSCAR

Originalni naslov: Lady Bird
Redatelj: Greta Gerwig
Uloge: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts...
Žanr: Komedija, drama

Trajanje: 94 min

Sinopsis

Adolescencija je težak period. Svi ga moramo proći, no, ne preživimo ga svi jednako uspješno. Borimo se s promjenama i izazovima najbolje što znamo, dok učimo o sebi, životu i ljudima oko sebe, i tragamo za onim što želimo postati. Glavna junakinja filma, sedamnaestogodišnja je učenica viših razreda katoličke srednje škole u Sacramentu, u Kaliforniji. Roditelji su joj po rođenju nadjenuli ime Christine McPherson, no, ona odbacuje to ime i predstavlja se pseudonimom Lady Bird. Između prvih ljubavi, sudjelovanja u školskoj predstavi i prijave na fakultet, ona je umjetnička duša koja čezne za avanturom, sofisticiranosti i prilikama. Ništa od toga ne pronalazi u svojoj okolini pa naginje ka tome da zaluta na krivi put. Lady Bird i njezina mama, stalno su na ivici odnosa između dijeljenja radosnih trenutaka i razbuktalih sukoba...

 

PČELICA MAJA: MEDENE IGRE

SINHRONIZIRANO

Originalni naslov: Maya the Bee: The Honey Games
Redatelj: Noel Cleary, Alexs Stadermann
Uloge: Richard Roxburgh, Justine Clarke, David Collins...
Žanr: Animacija, obiteljski, avantura

Trajanje: 85 min

Sinopsis

Pčelica Maja se pojavila prije više od stotinu godina i ubrzo postala jedna od najčitanijih knjiga tog vremena, omiljena i kod odraslih i kod djece. Nakon prve filmske uspješnice koja je oduševila publiku svih generacija, stiže nam nastavak medene priče. Majina je košnica i ovog puta prepuna uzbuđenja. Ljeto je završilo i stigao je dostojanstvenik iz Buzztropolisa s važnom porukom za kraljicu.

Hoće li se njezina košnica konačno pozvati na Medene igre?...

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza