Cvijet Srebrenice ispred Katedrale

10.07.2014. 15:02 / Izvor: eKapija.ba
Cvijet Srebrenice ispred Katedrale

Cvijet ima svoju poruku: Bijelo je za nevinost; Zeleno je za nadu; Jedanaest latica za 11 juli 1995.. Cvijet nosi sjećanje sa sobom, podsjeća Udruženje.

Udruženje "Gračaničko keranje“ će ove godine obilježiti 11. juli - Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici simbolično podjelom Cvijeta - Sjećanje, u narodu danas poznat kao Cvijet Srebrenice. 

Obilježavanje 11. jula u Sarajevu, odnosno podjela Cvjetova će se vršiti od 11.00 sati na platou BBI Centra, najavljeno je iz Udruženja.  

Udruženje "Gračaničko keranje" Gračanica je nevladina organizacija koja je osnovana i registrovana 2006. godine. Primarni cilj Udruženja je afirmacija i zaštita tradicionalne rukotvorine keranje kao jedan od najstarijih zanata na području Gračanice i Bosne i Hercegovine. 

Pored osnovnih aktivnosti Udruženje "Gračaničko keranje" Gračanica je u 2011. godine dizajniralo i promoviralo Cvijet "Sjećanje" za komemoraciju žrtava iz Srebrenice u svrhu ujedinjena Bosne i Hercegovine i svijeta u spomen na žrtve genocida i podizanje svijesti o ratnim zločinima koji su se dogodili na ovim dijelu BiH. 

Cvijet ima svoju poruku: Bijelo je za nevinost; Zeleno je za nadu; Jedanaest latica za 11 juli 1995.. Cvijet nosi sjećanje sa sobom, podsjeća Udruženje.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza