Dan mladih iz SOS Dječijeg sela Sarajevo

02.04.2014. 09:10 / Izvor: eKapija.ba
Dan mladih iz SOS Dječijeg sela Sarajevo

Peto, već tradicionalno druženje mladih iz SOS Dječijeg sela Sarajevo je organizirano u nedjelju, 30. marta pod nazivom Dan mladih.

Peto, već tradicionalno druženje mladih iz SOS Dječijeg sela Sarajevo je organizirano u nedjelju, 30. marta pod nazivom Dan mladih. Oko pedesetak mladih ljudi koji se pripremaju za samostalan život i onih koji već žive samostalno, okupilo se da razmjene svoja iskustva.

Ovo je bila zgodna prilika da posjete porodice u kojima su odrasli i upoznaju se sa nizom novih servisa i usluga koje mogu koristiti, a koje im pružaju u SOS Resursnom centru za dijete i porodicu u Sarajevu.

Prvo su organizirane radionice tokom kojih su dobili detaljnije informacije o servisima SOS Resursnog centra, kao što su individualna i grupna psihosocijalna podrška i savjetovanje, profesionalno savjetovanje i informisanje, podrška u traženju posla, savjetovanje za razvoj karijere, te o svim drugim vidovima podrške, savjetovanja i terapije.

Također, predstavljena je novoformirana nevladina organizacija mladih “Pet do dvanaest”, čiji će fokus rada biti omladinski aktivizam i samopodrška. Nakon formalnog dijela, uslijedilo je druženje sa SOS porodicama, igralo se odbojke, između dvije vatre, fudbala, roštiljalo se i smijalo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza