Dani kruha u Čapljini iz godine u godinu okupljaju sve veći broj posjetitelja

18.10.2019. 13:16 / Izvor: Fena
Dani kruha u Čapljini iz godine u godinu okupljaju sve veći broj posjetitelja

Na mnogobrojnim štandovima izloženi su razni plodovi zemlje te pekarski proizvodi, slastice, voće i povrće.

Više stotina mališana iz čapljinskih vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola, roditelja i brojnih Čapljinki i Čapljinaca okupilo se u petak na Trgu kralja Tomislava na tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom "Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2019".

Na mnogobrojnim štandovima izloženi su razni plodovi zemlje te pekarski proizvodi, slastice, voće i povrće.

Organizator ovogodišnje manifestacije je Osnovna škola Vladimira Pavlovića u Čapljini u suradnji s Gradom pa je ravnateljica škole Blaženka Obradović prigodnim pozdravnim riječima otvorila ovu manifestaciju.

Učenici Srednje škole Čapljina, Osnovne škole Lipanjske zore i Dječjeg vrtića Čapljina izveli su zanimljive recitacije, pjesme i plesove.

U znak zahvale na podršci svi sudionici manifestacije uručili su prigodne poklone gradonačelniku Smiljanu Vidiću koji je sudionicima manifestacije također uručio novčane poklone.

U manifestaciji su sudjelovali: Osnovna škola Vladimira Pavlovića Čapljina, Osnovna škola "Lipanjske zore" Višići, Srednja škola Čapljina, Dječji vrtić Čapljina, Dječji vrtić "Betlehem" Gabela Polje, HU "Cvijet2 Čapljina, Caritasova radionica "Betlehem" Čapljina, Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići, Dalmata-"Jura shop" Gabela polje, Udruga prijatelja prirode "Močvara", Crveni križ Čapljina, Konjički klub "Vranac" Čapljina, Dječja rođendaonica "Čapljinko".

Posebno oduševljenje i radost kod djece izazvale su maskote Dječje rođendaonice "Čapljinko" s kojima su se djeca igrala i slikala. 

U obilježavanju manifestacije uključeni su i vinari, pčelari, ribari i pekari te ostali proizvođači domaćih proizvoda s područja Čapljine.

Tradicionalnu, kulturnu i zabavnu notu manifestacije uveličali su i HKUD 'DOMANOVIĆI' iz Domanovića i HKUD 'ZORA' Struge – Gorica kao i čapljinske mažoretkinje.

Manifestacije "Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2019." svake godine ima humanitarni karakter, a ovogodišnja prikupljena sredstva idu u Crveni križ Čapljina za najpotrebitije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza