Pauza

Dani otvorenih vrata Tvornice cementa Kakanj

13.09.2007. 15:42 / Izvor: eKapija.ba

I ove godine od 07. do 09. septembra, u okviru manifestacije Dani otvorenih vrata, Tvornica cementa Kakanj je hladne septembarske dane u Kaknju obogatila sportskim i kulturnim dešavanjima. Sve je počelo u petak, 07. septembra, kada je oko 800 maturanata osnovnih i srednjih škola sa područja općine Kakanj posjetilo Tvornicu cementa Kakanj, koji su na licu mjesta, u pratnji TCK inžinjera, mogli da se upoznaju sa procesom proizvodnje cementa, od dopreme sirovinskih materijala u tvornicu do konačnog proizvoda-cementa. Tom prilikom su dobili edukativne materijale i promotivne poklone uključujući i ono što im je najviše potrebno na početku školske godine – školska pomagala.

Drugi dan, u subotu 08. septembra, bio je programski popunjen od ranih jutarnjih sati pa sve do kasno u noć Od sportskih dešavanju na programu su bili turniri u malom nogometu, stonom tenisu, kuglanju i street basketu.

Turnir u malom nogometu otvoren je revijalnom utakmicom koju su igrali veterani Tvornice cementa Kakanj protiv veterana Rudara, a pobjedničim lovorikama okitili su se gosti. U takmičarskom dijelu za pobjedu su se borile ekipe Tvornice cementa Kakanj, Termoelektrane Kakanj, Rudnika mrkog uglja Kakanj, Policijske stanice Kakanj, Vatrogasne brigade Doboj i Hidrogradnjinog kamenoloma. Pehar je zasluženo otišao u ruke ekipe Rudnika mrkog uglja, dok su domaćini TCK osvojili drugo mjesto, a treće je pripalo ekipi Termoelektrane.

Svim učesnicima su dodijeljene diplome i zahvalnice za učešće. Publika je uživala u dobrom nogometu i promotivnim poklonima Tvornice cementa Kakanj. Turniri u stonom tenisu, kuglanju i street basketu su prvi put uspješno organizovani ove godine, a zadovoljni domaćini vjeruju da će i ovo postati tradicionalna druženja. Pobjednički pehar u stonom tenisu odnio je Petar Tunjić, dok je u kuglanju pehar pripao ekipi Termoelektrane, a pojedinačno je najbolji bio Saudin Bajtarević. Street basket je izazvao dosta interesovanja kod mlađe publike, a prijavljenih ekipa bilo je sedam. Pobijedu je odnijela ekipa Harlem.

Svi sportski događaji su protekli u najboljem redu i ferpleju. Pehare za najbolje, ispred Tvornice cementa Kakanj dodijelio je Izudin Neimarlija, tehnički direktor TCK. Za sve učesnike i posjetioce turnira Tvornica cementa Kakanj je organizovala druženje uz zakusku u foajeu Doma kulture Kakanj.

U popodnevnim satima uživali su najmlađi za koje je TCK obezbijedila predstavu Pinokio u izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica čiju režiju potpisuje Muhamed Hamica Nametak. Djeca su sa uživanjem i glasnim komentarima i smijehom pratili poučnu priču o malome lutku koji žarko želi postati pravi dječak. Nakon predstave kakanjskim mališanima podijeljeni su pokloni i baloni.

Večernji sati bili su rezervisani za mlade. Rok koncert, koji je ove godine zbog lošeg vremena održan u dvorani, privukao je veliki broj mladih koji su uživali u izvedbama svog sugrađana Admira Kulovića-Kule i velikog zabavljača Amela Ćurića. Zagrijanu atmosferu do usijanja su doveli članovi grupe Emir & Forezen Camels, koji su izveli svoje najpopularnije pjesme.

Treći dan, u nedjelju 09. septembra, u okviru prvenstva Prve lige Federacije BiH, odigrana je utakmica Rudar Kakanj – Troglav Livno, a u okviru manifestacije Dani otvorenih vrata Tvornica cementa Kakanj je omogućila svima besplatan ulaz na utakmicu, a gledaoci su mogli uživati u zvucima kaknjske limene glazbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza