DHL oficijelni logistički partner Formule 1

09.03.2010. 16:13 / Izvor: eKapija.ba
DHL oficijelni logistički partner Formule 1

Pet Boeing 747 i 35 kontejnera koji prevoze kargo za 2010 utrku za veliku nagradnu Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix stižu ove sedmice na vrijeme za prvu utrku sezone 2010, koja će se održati od 12. – 14. marta 2010. godine.

Transport i manipulacija karga F1 je centralizovana od strane Uprave F1 i DHL-a, oficijelnog logističkog partnera. Kroz cijelu sezonu, DHL transportuje do 300 tona opreme po utrci, u preko 5 kontinenata i između 19 zemalja cestovnim, pomorskim i avio transportom, i sve to u jako kratkom vremenskom roku. DHL globalna mreža povezuje 220 zemalja i teritorija širom svijeta osigurava da se zamjenski dijelovi mogu dostaviti prema hitnim narudžbama.

25 godina iskustva

"DHL ima 25 godina iskustva u moto sportovima iza sebe na području utrka Formule 1. Razumijemo potrebe sporta - brzina, preciznost, pouzdanost i timski rad su važni faktori uspijeha za oboje, DHL i F1 timove", rekao je Garry Kemp, Generalni direktor, DHL Express Bliskog Istoka, Sjeverne Afrike i Turske.

Za svaku internacionalnu utrku, u prosjeku oko 20.000 pojedinačnih dijelova se transportuje zračnim transprotom. Ovo uključuje vozila za utrke, kao i rezervne dijelove kao što su motori, gume, cjelokupno gorivo potrebno za utrke i dodatni kargo kao što je TV oprema, VIP šatori, računarska oprema, laptopi, pa i do 100 radio setova i slušalica. I naravno, sve ostale korisne stvari koje omogućavaju da život na utrkama bude što udobniji i da udovoljava VIP gostima – od papirnih salveta i usisivača, pa do šampanjca.

"Od početka do kraja, DHL tim nikada ne prestaje raditi. Čak i kad je utrka u toku, inžinjeri konstantno rade na poboljšanju i osiguravaju da su potrebni dijelovi dostupni u pravom momentu. Siguran logistički partner koji može dostaviti brzu i pouzdanu podršku sa fleksibilnim pristupom je ključ iza svjetski najvećeg i najbržeg moto-sport događaja. Ovo je velika odgovornost zbog koje je DHL ponosan biti officijelni logistički partner F1", rekao je Kemp.

I već u ponedeljak poslije utrke (15. mart), DHL će natovariti kargo za transport – većina će ići za Australiju, gdje se utrka nastavlja u Melbournu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza