DHL pomaže pionirskom poduhvatu pomorcu Susie Goodall

07.06.2017. 10:25 / Izvor: Akta.ba
DHL pomaže pionirskom poduhvatu pomorcu Susie Goodall

ŸDHL će pružiti logističku podršku prije utrke i podržati je u nepredviđenim situacijama tokom same utrke

DHL, vodeća međunarodna ekspres kompanija na svijetu, je objavila partnerstvo sa Susie Goodall, pionirom u jedriličarstvu, koja će učestvovati na “Golden Globe” utrci. To je samostalna, non-stop utrka oko svijeta. Goodall je najmlađa žena učesnik među 30 moreplovaca u historijskoj utrci. DHL Express će pružiti logističku podršku u smislu transporta opreme za utrku do Plymouth-a, mjesto polaska u U.K., transporta materijala za promociju  Susienog angažmana širom svijeta prije utrke. DHL se također obavezao da će pomoći u nepredviđenim situacijama koje se mogu pojaviti nakon početka utrke.

"Susie je inspirativna žena i predstavlja mnoge osobine koje su od ključnog značaja za uspjeh DHL Express-a na našem vlastitom globalnom putu", rekao je Ken Allen, CEO, DHL Express.

"Ona ima neobuzdanu  strast za ono što radi, ona ima želju da stalno osvaja nove granice, i priznaje da je temeljita, marljiva priprema ključ za odličan uspjeh. Činjenica je da će jedriličari preći liniju cilja 2019. godine – 50 godina nakon što su DHL-ova tri osnivača izvršila svoju prvu dostavu iz San Franciska do Honolulua – čini ovo partnerstvo još više posebno i simbolično za sve u našoj kompaniji. Naših 90,000 uposlenika širom svijeta će bodriti Susie cijelim putem u nadi da će je njena hrabrost, odlučnost i vještine dovesti do linije cilja prije konkurencije 2019. godine."

"Apsolutno sam oduševljena da mi se DHL pridružio i što imam podršku globalne kompanije na ovoj utrci oko svijeta", rekla je Susie Goodall. "Obraburujuće je znati da imate siguran par ruku iza sebe tokom cijelog puta! Radujem se razvoju i kontinuiranoj saradnji sa DHL-om i da proslavimo naše uspjehe nakon mog povratka." 

Na utrci "Golden Globe" učestvovaće 30 jedriličara kako se utrkuju tokom 48,000 kilometara. Ovaj događaj će biti utemeljen na prvom samostalnom non-stop obilasku oko svijeta koju je vodio Sir Robin Knox-Johnston tokom "Sunday Times Global Globe Yacht Race" 1968/69. godine. Jedriličari će krenuti iz grada Plymouth u U.K. 30. juna 2018., jedriti non-stop preko pet "Great Capes" i vratiti se u Plymouth na isto mjesto sredinom-2019. godine. Svi učesnici će se utrkivati bez moderne tehnologije ili navigacijskih uređaja i moraju koristiti slične brodove onom koji je koristio Sir Robin Knox-Johnston u orginalnoj utrci.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza