Diplomatski zimski bazar i ove godine privukao veliki broj posjetitelja

09.12.2017. 14:24 / Izvor: Akta.ba
Diplomatski zimski bazar i ove godine privukao veliki broj posjetitelja
OTVORI GALERIJU

Cilj je bio prikupiti sredstva kako bi pomogli  djeci sa potrebama širom BiH.

Diplomatski zimski bazar i ove godine je, unatoč lošem vremenu, privukao veliki broj posjetitelja koji su došli kušati specijalitete te različite proizvode koje im je predstavljao veliki broj veleposlanstava i međunarodnih organizacija koje se nalaze u BiH. Osim njih svoje proizvode u prepunoj Skenderiji su danas predstavljala i domaća udruženja i kompanije. 

Svi su se oni udružili s jednim ciljem, a to je prikupiti sredstva kako bi pomogli djeci širom BiH.

Organizatori navode da su zahvaljujući sponzorima i ove, kao i prošle godine, svi troškovi organizacije već pokriveni, što ustvari znači da kupovinom ulaznice i proizvoda koji su izloženi na bazaru svaka marka ide direktno za djecu u potrebi u cijeloj BiH.

Na današnjem bazaru, između ostalih, sudjelovalo je i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH. Bernardica Periš, savjetnica u Veleposlanstvu RH u BiH, kazala je da su se oni i ove godine, kao i prethodnih, odazvali ovom humanitarnom bazaru. Sretni su, navodi, da mogu predstaviti hrvatske proizvode za koje vlada veliki interes na bazaru. Istaknula je da je 18 hrvatskih kompanija doniralo svoje proizvode za ovaj sajam. Također na bazaru po prvi put ove godine predstavljaju i proizvode iz doline Neretve kao što su mandarine, klementine, smokve, vina...

''Sve naše kompanije koje smo pitali donirali su svoje proizvode za ovaj bazar", navela je ona.  

Napomenimo da se bazar završava danas, a prikupljena sredstva ove godine će dobiti sedam dobrotvornih organizacija: Centar Kristin Vitkat koji radi u sklopu centra "Vladimir Nazor", Kruh Svetoga Ante, Udruženje "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu", Udruženje "Downsy i mi" – Udruženje roditelja djece sa Downovim sindromom, Udruženje Dajte nam šansu, Roditeljsku kuća te Centar za djecu "Gnijezdo" Bosansko Grahovo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza