Dobitnik Grammyja Bill Frisell premijerno u Sarajevu na Jazz Festu

24.09.2014. 09:54 / Izvor: eKapija.ba
Dobitnik Grammyja Bill Frisell premijerno u Sarajevu na Jazz Festu

Frisell je eklektičan umjetnik čija je muzika bogata elementima različitih žanrova, a njegovi nastupi redovito su hvaljeni od kritike i publike, posebno aktuelni projekt "Guitar in the Space Age!".

Ovogodišnji 18. Jazz Fest Sarajevo predstavit će u prvoj sedmici novembra iznimne umjetnike koji će poput vokaliste Gregoryja Portera, gitariste Johna McLaughlina, trubača Ibrahima Maaloufa ili basiste Avishaija Cohena prvi put nastupati u Sarajevu i BiH.

Premijeran nastup imat će i Bill Frisell, dobitnik Grammyja za najbolji savremeni jazz album 2004. godine i jedan od vodećih jazz gitarista još od kasnih 80-ih godina prošlog stoljeća, kada ga je Pat Metheny preporučio Paulu Motianu da umjesto njega sudjeluje na danas kultnom albumu "Psalm", saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

Frisell je eklektičan umjetnik čija je muzika bogata elementima različitih žanrova, a njegovi nastupi redovito su hvaljeni od kritike i publike, posebno aktuelni projekt "Guitar in the Space Age!" sa kojim će 6. novembra nastupiti u Bosanskom kulturnom centru, predstavljajući album čije objavljivanje se tek očekuje početkom oktobra, a bit će 39. nosač zvuka koji je Frisell objavio pod vlastitim imenom u dosadašnjoj karijeri.

Ulaznice za sarajevski koncert po 20 posto nižoj cijeni i dalje se mogu rezervirati na www.jazzfest.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza