Dočekajte 2018 godinu u Parizu gradu ljubavi, svjetlosti i umjetnosti

08.12.2017. 07:52 / Izvor: Akta.ba
Dočekajte 2018 godinu u Parizu gradu ljubavi, svjetlosti i umjetnosti

Pariz je jedan od rijetkih gradova na koji se može asocirati sa više od deset riječi: Tour Eiffel, Champs Elysees, Notre Dame, Moulin Rouge...

Agencija Reiseburo za vas organizije putovanje na doček Nove Godine u Parizu – gradu ljubavi, svjetlosti, umjetnosti i mode!

San svih zaljubljenih, umjetnika i gurmana. “Grad – enciklopedija” u kojem svaka ulica ima bar jednu zgradu koja se nalazi u nekom priručniku historije ili umjetnosti.

Za Francuze, Pariz je centar svijeta, a za ostale stanovnike planeta – metropola svih metropola. Pariz je jedan od rijetkih gradova na koji se može asocirati sa više od deset riječi: Tour Eiffel, Champs Elysees, Notre Dame, Moulin Rouge, Louvre, Seine, L’Arc de Triomphe, Pigale, Montmartre, Disneyland,…

PARIZ

28.12.2017-02.01.2018. / BUS

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 28.12.2017. (ČETVRTAK), SARAJEVO – ZENICA – ZAGREB

Okupljanje putnika na Autobuskoj stanici u Sarajevu u 08.00h Polazak autobusa u 08.30h. Putovanje preko Zenice, Doboja, (Banjaluke), Zagreba i Ljubljane prema Minhenu. Noćna vožnja.

2. DAN, 29.12.2017. (PETAK), PARIZ

Dolazak u Pariz u popodnevnim satima. Smještaj u hotel moguć od 15.00h. Nakon kraćeg odmora slijedi fakultativni zajednički odlazak grupe METROOM u „Latinski kvart“ (Quartier Latin) – jedan od najživopisnijih dijelova Pariza sa velikim brojem restorana, jazz klubova, uličnih štandova, knjižara... Slobodno vrijeme, prilika za večeru u nekom od simpatičnih malih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 30.12.2017. (SUBOTA), PARIZ

Doručak. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom, uz pauze za fotografiranje: Trg nacije – Trg Bastille – Trg Republike – Veliki Bulevari – Montmartre – Pigalle – Opéra – Louvre – Trg Concorde s kojeg se pruža predivan pogled na Jelisejska polja, jednu od najljepših avenija na svijetu koja povezuje Trijumfalnu kapiju (Arc de Triomphe) sa Trgom Concorde – Trg Trocadéro s kojeg se pruža najbolji pogled na Eiffelov toranj – Les Invalides, kompleks zgrada u kojima se nalazi vojni muzej i sarkofag Napoleona Bonaparte, Moulin Rouge, Montmartre, basilique Sacre-Couer, Place du Tertre, Opera Garnier, Trg Vandome, ostrvo Site (Ile de la Cite), katedrala Notre Dame. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN, 31.12.2017. (NEDJELJA), PARIZ (SRETNA NOVA GODINA!!!)

Doručak. Nakon doručka slijedi opcionalni odlazak u muzej «LOUVRE» (najveći svjetski muzej sa neprocjenjivim kolekcijama i remek djelima drevnih kultura i najpoznatijih umjetnika svih vremena... Mona Lisa, Veronesa, Kanini svatovi, Zlatni salon Napoleona III...). U večernjim satima fakultativni odlazak na izlet PARIZ «BY NIGHT» - Jednosatna romantična vožnja rijekom Senom panoramskim brodićem „BATEAUX PARISIEN“ nakon koje slijedi posjeta LE TOUR EIFFEL (AJFELOVOM TORNJU) uz fascinantnu panoramu Pariza noću... Mogućnost fakultativnog odlaska u MOULIN ROUGE (Mulen Ruž), jedan od najpoznatijih svjetskih kabarea gdje je nastao najpoznatiji francuski ples „Kan-kan“... Povratak u hotel. Naveče odlazak u centar grada na doček Nove godine. Noćenje.

5. DAN, 01.01.2018. (PONEDJELJAK), PARIS – DISNEYLAND

Nakon doručka slijedi check out iz hotela i slobodan dan za individualne aktivnosti. Posljednji dan boravka u

„gradu svjetlosti“ možete provesti u obilasku nekih dodatnih lokaliteta koje ste propustili u proteklih nekoliko dana (Montmartre, muzej Orsay, groblje Pere Lachaise, Pantheon, kvart Opere, ul. Rivoli...) gdje slobodno vrijeme možete iskoristiti da osjetite čari pariških ulica prepunih ekskluzivnih robnih kuća ali i onih koje Vas jednostavno privlače da ih bar kratko posjetite...

... ili fakultativni odlazak u «EURO DISNEYLAND PARK» vjerovatno najatraktivniji izlet u našoj ponudi. Veliki broj atrakcija za sve generacije... Posjetite jedinstveni zabavni park u Evropi uz neograničeno korištenje svih atrakcija i prisustvovanje show programima kao i specijalnoj paradi... Ne propustite priliku da jednom u godini zaboravite

na svakodnevni život i uživate u fantastičnom i nezaboravnom provodu... Polazak iz Pariza u večernjim satima (oko 20.00h)... Noćna vožnja kroz Njemačku.

6. DAN, 02.01.2018. (UTORAK), SARAJEVO

Dolazak u Bosnu i Hercegovinu u večernjim satima.

CIJENA: 435,00 KM/osoba ( ponuda za rezervacije do 01.11.2017.)*

*Cijena nakon 01.11.2017. iznosi 485,00 KM

U cijenu je uključeno:

  • Prijevoz modernim Centrotransovim autobusom,
  • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* IBIS PARIS LA DEFENSE CENTRE u Parizu (ili sličnom),
  • Usluge stručnog vodiča tokom putovanja kao i tokom realizacije svih fakultativnih izleta u Francuskoj

U cijenu nije uključeno:

  • Doplata za 1/1 sobu 200,00 KM
  • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 160,00 KM
  • Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište
  • Fakultativni izleti i ulaznice za muzeje, diskoteke, karte za metro,
  • Obavezno PZ osiguranje 12,00 KM

Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.

Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

O HOTELU…

Hotel IBIS PARIS LA DEFENSE CENTRE 3* nalazi se u biznis kvartu La Defense, nedaleko od metro stanice Esplanade de La Defense, svega 10-ak minuta vožnje metroom (linija 1) do Trijumfalne kapije i Jelisejskih polja.

Hotel ima restoran gdje se služi buffet doručak. Sve sobe (površina 15m2) u hotelu su klimatizovane i imaju besplatni WiFi internet. Maksimalan broj osoba u sobi: 2 odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina. Neke od soba imaju pogled na rijeku Senu i Ajfelov toranj. Svaka soba ima kupatilo sa tuš kabinom, wc, fen za sušenje kose, radni sto, TV.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza