Dogovoreno trajno prikazivanje izložbe MOnuMENTI u Titovom bunkeru

07.05.2020. 13:00 / Izvor: Akta.ba
Dogovoreno trajno prikazivanje izložbe MOnuMENTI u Titovom bunkeru

Potpisan protokol o saradnji između Agencije ”PRVI KORAK” d.o.o. Konjic i Predstavništva Forum Ziviler Friedensdienst e.V. u Bosni i Hercegovini.

Agencija ”PRVI KORAK” d.o.o. Konjic i Predstavništvo Forum Ziviler Friedensdienst e.V. u Bosni i Hercegovini potpisale su protokol o saradnji.

Povod za ostvarivanje uspješne saradnje jeste prikazivanje i čuvanje izložbe pod nazivom MOnuMENTI – Promjenljivo lice sjećanja autora Marka Krojača, a u vlasništvu forum ZFD-a.

Potpisivanjem protokola o saradnji, navedena izložba je ustupljena Agenciji ”PRVI KORAK” d.o.o. i ista se prikazuje i čuva u objektu D-0 ARK, Titov bunker u Konjicu.

Izložba se sastoji od 22 panoa printanim na forex-u sa fotografijama spomenika autora Marka Krojača i sa popratnim tekstovima. Izložba MOnuMENTI je u proteklih šest godina bila prikazana u velikom broju gradova u Bosni i Hercegovini, zemljama u regiji (Srbija, Kosovo, Makedonija), kao i na nekim evropskim festivalima.

Uspješno prikazivanje izložbe u Objektu D-0 ARK i ostvarena dobra saradnja sa Agencijom ”PRVI KORAK” d.o.o., kao i održani History Fest-a, brojne pozitivne reakcija posjetilaca i turista predstavljaju povod za nastavak ove priče.

"Ovaj čin predstavlja doprinos dopuni arhivske građe kulturne baštine o našem zajedničkom društvenom sjećanju. Prvo prikazivanje izložbe u našem objektu je upriličeno je 01. juna 2019. godine, a potpisivanjem ovog Protokola ista se daje na trajno prikazivanje i čuvanje Objektu D-0 ARK, Titov bunker", navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza