Dokazano je: Ćelavi muškarci su seksipilniji i muževniji!

30.03.2018. 11:19 / Izvor: Akta.ba
Dokazano je: Ćelavi muškarci su seksipilniji i muževniji!

Prema Američkom udruženju za istraživanje gubitka kose, dvije trećine muškaraca izgubit će dio kose do 35 godine života.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ćelavost nastaje. Iako se u 90% slučajeva ćelavost pripisuje problemu koji ljekari zovu “androgena alopecija” ili nasljedna ćelavost, postoji i mnogo drugih razloga opadanja kose kod muškaraca. Ranije je opadanje kose bilo češće kod muškaraca u 40-im, a danas je sve više mladih muškaraca u 20-im ili 30-im koji primećuju sve manje kose na glavi! Eksperti kažu da je osim nasljedne ćelavosti glavni uzrok ranog gubitka kose promijenjen stil života, ishrana i stres. 

Prema Američkom udruženju za istraživanje gubitka kose, dvije trećine muškaraca izgubit će dio kose do 35 godine života. Dok napune 50 godina čak 85% ostat će bez dobrog dijela kose. Događa se da ćelave i muškarci mlađi od 22 godine, a uzrok tome može biti velik stres.

Ali nova istraživanja idu u prilog ćelavim muškarcima. Rezultat američkog istraživanja čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Social Psychological and Personality Science kažu da su ćelavi muškarci ili koji briju glavu snažniji i muževniji. Ovo istraživanje pruža veliku utjehu muškarcima koje muči problem opadanja kose i način kako da svoj kompleks pretvore u prednost.

Osim toga, naučno je dokazano da ćelavi muškarci imaju viši nivo testosterona što znači i da su mnogo spretniji u krevetu i seksipilniji. I žene su potvrdile ove tvrdnje, tako da je ćelavost danas potpuno in.

Stoga, dragi muškarci, ukoliko već primjetite prve znakove ćelavosti, ne brinite. Tzv. "nularica" je za vas pravo rješenje. To danas može biti vaša prednost, a ne nedostatak. Pogledajte samo neke od najvećih holivudskih zvijezda poput akcionog junaka Bruce Willisa, a njegova izjava o ćelavosti ohrabrila je milione muškaraca širom svijeta.

"Dobio sam mnoštvo komentara od ljudi koji vas žele učiniti manje vrijednim zato jer gubite kosu. Ja sa čovjek i razbio bih svakog ko kaže da nisam muškarac jer nemam kosu. U filmovima imam kosu. U filmovima nosim šminku. Ali u stvarnom životu ne i to je kraj priče."

Osim njega, tu su i šarmantni Pep Guardiola, Zidenine Zidane, Vin Diesel i mnogi drugi muškarci koji upravo zbog svoje ‘’ćelavice’’ važe za najzgodnije muškarce svijeta.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza