Drive-in Cinema dolazi u Goražde, Zenicu i Mostar

03.09.2020. 10:17 / Izvor: Akta.ba
Drive-in Cinema dolazi u Goražde, Zenicu i Mostar

Jesenje izdanje CINEA Film Experience turneje počinje u Goraždu.

Nakon veoma pozitivnih reakcija na Drive-in Cinema program održan u Sarajevu i veliku zainteresovanost i želju publike širom Bosne i Hercegovine da se nešto slično organizuje i u njihovom gradu, OFF je odlučio pokrenuti platformu CINEA Film Expereience, koja će u Goražde, Zenicu i Mostar donijeti prva kina za auta u ovim gradovima.

Jesenje izdanje CINEA Film Experience turneje počinje u Goraždu. U sklopu obilježavanja grada Goražda i Bosansko-podrinjskog Kantona, pod pokroviteljstvom Vlade BPK, 18. septembra, bit će organizovano kino za auta - CINEA Drive-in Cinema Goražde. Ulaz za Drive-in cinema u Goraždu je besplatan, a biće prikazan film "Baby Driver".

Druga lokacija CINEA filmske turneje je Drive-in Cinema Zenica i to od 25. do 27. septembra. Publika u Zenici će uživati u tri holivudska naslova u kinu sa kapacitetom od 80 vozila po projekciji. 

Svega nekoliko dana nakon Zenice, CINEA donosi i prvo mostarsko Drive-in kino sa kapacitetom od 60 vozila po projekciji. Publika u Mostaru će uživati u četiri holivudska filmska naslova.

Karte za Drive-in Cinema programe u Zenici i Mostaru će biti moguće kupiti u sistemu kupikartu.ba i na prodajnim mjestima kupikartu.ba širom Bosne i Hercegovine. Filmovi i raspored programa biće objavljeni 8. septembra kada će ujedno i početi prodaja karata. Cijena karte po vozilu je 10 KM.

Sve aktivnosti CINEA Film Experience koje će se održati fizički, biće usklađene sa preporukama i mjerama opreza zbog epidemije virusa COVID-19 i uz maksimalno poštivanje mjera.

Sve informacije o CINEA Film Experience su dostupni na www.cinea.ba, gdje je također moguće kupiti karte i saznati sve detalje o programima koji slijede ove jeseni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza