Drugi nastup finaliste Programa "Jaeger Music Night": "Malter Ego" nastupa u klubu "Code" u Novom Travniku

24.10.2009. 13:32 / Izvor: eKapija.ba
Drugi nastup finaliste Programa 'Jaeger Music Night': 'Malter Ego' nastupa u klubu 'Code' u Novom Travniku

Odlični mostarski bend "Malter Ego", finalista Programa "Jaeger Music Night", nastupit će u subotu 24. oktobra u klubu "Code" u Novom Travniku, sa početkom u 22 sata.

Ovo je drugi nastup mostarskog benda u okviru Programa "Jaeger Music Night", koji ima za cilj afirmirati mlade bh. bendove. Pored benda „Malter Ego“, finalisti Programa "Jaeger Music Night" su i: "Nula Plus" iz Tuzle, "Berette" iz Širokog Brijega, "Venus" iz Mostara, "Rigorozni" iz Sarajeva, te "Motherfunky" iz Prijedora.

Iako je "Malter Ego" nastao tek 2008. godine već su imali niz zapaženih nastup, od kojih treba izdvojiti one u sklopu natjecanja bendova «Obračun kod Paje» u Širokom Brijegu i «Farsa» u Čapljini, a nastupili su i na gradskom dočeku Nove, 2009. godine u Mostaru.

Ovaj energični bend svira čisti rock `n roll, pa se svi ljubitelji tog zvuka pozivaju da prisustvuju njihovom nastupu u klubu „Code“ u Novom Travniku, u subotu 24. oktobra, u 22:00 sata. Publika će glasanjem moći doprinijeti njihovom dobrom plasmanu u „Jaeger Music Night“ Programu, a pobjeda u ovom takmičenju bi im omogućila da snime svoj prvi album.

Finaliste «Jaeger Music Nighta» odabrao je tročlani žiri na čelu sa Branom Jakubovićem, uspješnim bh. producentom i članom grupe «Dubioza kolektiv». Pobjednici će krajem ove godine biti izabrani kako glasovima žirija, tako i glasom publike.

Obožavatelji grupe „Motherfunky“, ali i ostalih finalista, za svoje favorite mogu glasati na www.jaegermusicnight.ba, ili tokom trajanja njihovih nastupa na mjestima njihovog održavanja.

„Jaegermeister“ će pobjednika «Jaeger Music Nighta» nagraditi snimanjem u profesionalnom studiju i izdavanjem prvog albuma.

Sve dodatne informacije o Programu «Jaeger Music Night», kao i finalistima možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza