Druženje sa svjetskim prvakom u tenisu i drugim sportistima u Centru Safet Zajko

07.05.2021. 10:29 / Izvor: Akta.ba
Druženje sa svjetskim prvakom u tenisu i drugim sportistima u Centru Safet Zajko
OTVORI GALERIJU

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić družio se jučer sa svjetskim prvakom u tenisu Novakom Đokovićem, koji već treći dan trenira u Centru Safet Zajko.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić družio se jučer sa svjetskim prvakom u tenisu Novakom Đokovićem, koji već treći dan trenira u Centru za edukaciju, sport i rekreciju „Safet Zajko“.

Pridružili su im se i selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivaylo Petev, Goran Bregović, stari/novi predsjednik Bokserskog kluba „Željezničar“ i Dino Mustafić, poznati bh. reditelj, te brojni sportisti Novog Grad, među kojima i bacač kugle Kemal Mešić.

Tom prilikom načelnik Efendić izjavio je da je Centar „Safet Zajko“ građen da bude svjetski, te da u njemu već treći dan trenira svjetski prvak u tenisu Novak Đoković.

"Sam njegov odabir da ovo bude mjesto na kojem će obavljati svoje treninge nama je veliko priznanje. Pored Đokovića danas je ovdje bio i Goran Bregović, koji je nedavno preuzeo funkciju predsjednika Bokserskog kluba „Željezničar“, a ovdje imamo i bokserski klub „Novi Grad“ koji sarađuje sa BK „Željezničar. Dakle, jedan divan proljetni dan iskoristili smo za lijepo druženje i siguran sam da ćemo se i ubuduće ovdje družiti, nakon što svi oni odnesu lijepu priču iz Novog Grada", kazao je načelnik Efendić.

Bregović je bio poprilično iznenađen da je jedan ovako lijep objekat izgrađen u Sarajevu, te je izarazio oduševljenje Centrom i sadržajima unutar njega.

"Lijepo je vidjeti da Đoković tu trenira, lijepo je vidjeti ovu djecu, koja se igraju u ovom zelenilu. Sarajevo je zaslužilo da ima nešto ovako lijepo", rekao je Bregović.

Sunčani proljetni dan osim za druženje, načelnik i gosti, iskoristili su za obilazak Centra za borilačke sportove i dvorana za ostale borilačke sportove i druge sadržaje koji se nalaze u sklopu Centra "Safet Zajko".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza