Dubrovnik: Novčane kazne za hodanje povijesnom jezgrom u kupaćem kostimu

26.07.2016. 09:47 / Izvor: Fena
Dubrovnik: Novčane kazne za hodanje povijesnom jezgrom u kupaćem kostimu

Kazne za hodanje povijesnom jezgrom ''u kupaćem kostimu, bez gornjeg ili donjeg dijela odjeće'' iznositi tisuću kuna, odnosno 500 kuna na licu mjesta.

Na sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća u ponedjeljak su usvojene izmjene Odluke o komunalnom redu kojima je omogućeno kažnjavanje svih koji povijesnom jezgrom hodaju ''u kupaćem kostimu, bez odjeće ili dijela odjeće''. 

Izmjenama Odluke o komunalnom redu, komunalnim redarima omogućeno je kažnjavanje turista koji su neprimjereno odjeveni na javnim površinama u povijesnoj jezgri Dubrovnika.
 Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž istaknuo je kako će na ulazima u gradsku jezgru biti postavljene obavijesti, te kako će kazne za hodanje povijesnom jezgrom ''u kupaćem kostimu, bez gornjeg ili donjeg dijela odjeće'' iznositi tisuću kuna, odnosno 500 kuna na licu mjesta, javlja Hina. 

 ''Što se tiče golotinje, o tome je bilo riječi dosta već ranije. Bio je veliki broj i novinskih članaka i komentara naših ljudi iz grada koji smatraju kako je neprimjereno da se turisti povijesnom jezgrom šetaju neprikladno odjeveni. Ako se u crkve i muzeje ne može ulaziti neprikladno odjeveni, a povijesna jezgra jest svojevrsni muzej, onda držimo da nije prikladno ni da tako turisti šetaju Stradunom. Na glavnim punktovima će biti postavljene obavijesti, a kazne su tisuću kuna, odnosno 500 kuna na licu mjesta'', rekao je  Raguž.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza