Dva bh. filma na EFP programu Future Frames

05.06.2018. 13:20 / Izvor: hayat.ba
Dva bh. filma na EFP programu Future Frames

Film Čistoća u režiji Nevena Samardžića uvršten je u Future Frames selekciju Internacionalnog filmskog festivala u Karlovim Varima.

Film Čistoća u režiji sada već bivšeg studenta Akademije scenskih umjetnosti Nevena Samardžića uvršten je u Future Frames selekciju Internacionalnog filmskog festivala u Karlovim Varima. Ovaj program podržava European Film Promotion, a film čistoća kandidiralo je Udruženje filmskih radnika BiH, koje je članica ove organizacije od 2015. godine. 

EFP Future Frames program promovira novu evropsku kinematografiju i obećavajuće mlade talente. Kandidate preporučuju organizacije članice EFP, a selektira umjetnički tim Karlovy Vary internacionalnog filmskog festivala. Deset izvrsnih studenata filma i diplomanata iz filmskih škola širom Evrope sudjeluju u trodnevnom programu koji im pomaže i olakšava probijanje na internacionalnu filmsku scenu. 

Osim predstavljanja svojih filmova i razgovora o njima s KVIFF publikom, mladi autori također sudjeluju u ekskluzivnom masterclassu s međunarodno priznatim filmskim profesionalcima i prisustvuju industry sastancima s festivalskim selektorima, sales agentima, producentima, filmskim fondovima i drugim važnim članovima filmske industrije. 

Film Čistoća premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, gdje je osvojio Srce Sarajeva za najbolji studentski film i Specijalnu nagradu žirija u BH. Film studentskom programu. Osim filma Čistoća, u program "Future Frames", na prijedlog EYE International iz Holandije, uvršten je i film REGAINED MEMORY Stijna Boume, koji je nastao u produkciji Sarajevo Film Academy. Filmski festival Karlovy Vary će se ove godine održati od 29. juna do 7 jula.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza