Džumhur potpisao sponzorski ugovor s kompanijom HIFA Petrol

13.12.2017. 13:39 / Izvor: Fena
Džumhur potpisao sponzorski ugovor s kompanijom HIFA Petrol

Džumhur se na taj način pridružio atletičaru Amelu Tuki i mladom igraču bilijara Sanjinu Pehlivanović.

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur potpisao je danas dvogodišnji sponzorski ugovor s kompanijom HIFA Petrol.

Džumhur se na taj način pridružio atletičaru Amelu Tuki i mladom igraču bilijara Sanjinu Pehlivanoviću, koji već neko vrijeme imaju saradnju s HIFA Petrolom.

"HIFA Petrol se pridružila mom timu i sada ćemo pokušati zajedno da pravimo još bolje rezultate. Nadam se da će HIFA Petrol nastaviti davati podršku mladim sportistima koji to zaslužuju", rekao je Džumhur.

Svjetski juniorski prvak u bilijaru Sanjin Pehlivanović čestitao je Džumhuru na ostvarenim rezultatima, te naglasio da je HIFA Petrol među rijetkim kompanijama u BiH koje pomažu mladim sportistima.

Pehlivanović će početkom godine nastupiti na turniru u Kini, a zatim ga očekuje učešće na eurotourovima, a nada se plasmanu među najbolja 32 igrača kako bi se kvalifikovao za svjetsko prvenstvo.

Džumhur je sinoć proglašen za najboljeg sportaša BiH u izboru "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

U ovoj godini, Sarajlija je osvojio dva ATP naslova iz serije 250 - u Sankt Petersburgu i Moskvi, a sezonu završio na 30. mjestu ATP rang liste, što je njegov najbolji rezultat karijere.

"Iza mene je najuspješnija sezona u karijeri i nadam se da ću ovako nastaviti u narednom periodu.  Želim 2018. godinu završiti među top 20 igrača na svijetu. Bitno je da na početku igram dobro, jer u tom period mogu napraviti veći skok, budući da tada ne branim veliki broj bodova a onda mogu rasterećeno dalje nastaviti", rekao je Džumhur.

Ističe da pripreme za narednu sezonu zasad teku po planu i da njegov tim dobro radi da u potpunosti bude spreman.

Narednu godinu započet će turnirima u Brisbaneu (ATP 250) početkom januara, nakon toga u Sydneyju, također iz serije ATP 250, dok australsku turneju završava prvim Grand Slam turnirom u 2018. godini - Australian Openom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza