Ekopak prijatelj Sarajevo polumaratona

22.09.2014. 15:11 / Izvor: eKapija.ba

I ove godine u Sarajevu je tradicionalno održan „Sarajevo polumaraton“, a sa željom da se promoviše zdrav način života i trkački sport, uz istovremeno građenje zdravijeg i aktivnijeg društva.

I ove godine u Sarajevu je tradicionalno održan "Sarajevo polumaraton“, a sa željom da se promoviše zdrav način života i trkački sport, uz istovremeno građenje zdravijeg i aktivnijeg društva.

I ovaj put učesnici "Sarajevo polumaratona“ bili su u prilici da tokom tranja trka selektivno odlažu ambalažni otpad u za to predviđenje kante i kontejnere.

Naime, Ekopak, prvi ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom, obezbijedio je infrastrukturu tokom trajanja "Sarajevo polumaratona“, koja je omogućila svim učesnicima i posjetiocima da odvojeno odlažu ambalažni otpad.

Tokom održavanja ovogodišnjeg "Sarajevo polumaratona“ postavljen je jedan set velikih kontejnera na start i cilj trke, te po šest setova kanti koju su bili raspoređeni uz stazu. Ekopak je u saradnji sa Papir Servisom organizovao prikupljanje i transport nastalog ambalažnog otpada, koji je predan na dalju obradu i reciklažu.

Ekopak, kao prvi ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otadom, sa zadovoljstvom podržava sve događaje koji promovišu zdrva način života, sport i odgovoran odnos prema okolišu, a sa ciljem jačanja svijesti javnosti o važnosti upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza