Englesko finale Lige prvaka u programu Nove BH

28.05.2021. 10:19 / Izvor: Akta.ba
Englesko finale Lige prvaka u programu Nove BH

Sve je spremno za spektakl na Dragao stadionu.

Sve je spremno za spektakl na Dragao stadionu. Posljednja utakmica sezone, veliko finale Lige prvaka između engleskih timova. Manchester City i Chelsea igrat će svoj četvrti, ali ujedno i najvažniji meč ove sezone. 

U tri meča koliko su odigrali u sezonu, dva u ligi i jedan u kupu Chelsea ima dvije pobjede, dok je City slavio jednom, ali ovaj put sve što je bilo pada u vodu i ostaje samo 90 ili 120 minuta spektakla nakon kojeg će se radovati samo jedan tim. 

Pep je konačno uspio doći do finala sa Građanima i sve dobro što su uradili ostat će zlatnim slovima upisano u historiju, ali ovaj trofej je nešto što se čeka. Imao je Guardiola i luksuz da može da mijenja tim i odmara igrače u ligi, jer su nekoliko kola prije kraja postali prvaci. Ipak, Tuchel je u dvije sezone sa dva različita tima uspio doći do finala i sigurno je da sada želi napraviti ono što nije uspio sa PSG-om protiv Bayerna prije godinu dana. 

Guardiola je u finalu nakon dugih deset godina i silno želi trofej, ali za nešto će se pitati i tim iz Londona. 

Iako je Istanbul trebao biti domaćin finala Lige prvaka, zbog situacije sa koronavirusom u Turskoj, odigravanje meča UEFA je odlučila premjestiti u Porto. Stadion Dragao će ugostiti 12 hiljada navijača, po šest hiljada navijača jednog i drugog tima. Portugal je bio domaćin i prošlogodišnjeg finala koje se igralo u Lisabonu.

Španski sudac Antonio Mateu Lahoz vodit će finale fudbalske Lige prvaka, a pomagat će mu Pau Cebrian Devis i Roberto Diaz Perez del Palomar, dok će Carlos del Cerro Grande biti četvrti sudac.

Velikih tajni nema, timovi i igrači se odlično poznaju i teško je prognozirati šta bi moglo odlučiti finale. Sigurno je da nas očekuje spektakularna završnica elitnog fudbalskog takmičenja, a utakmicu iz Porta možete pratiti u direktnom prenosu u programu Nove BH od 21 sat.  Prijenosu susreta prethodit će uvodna emisija Lige prvaka, koja donosi razgovore sa nogometnim stručnjacima te detaljnu analizu utakmice i timova.
 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza