Evo kako izgleda redizajnirani električni Yugo

28.09.2021. 09:32 / Izvor: seebiz.eu
Evo kako izgleda redizajnirani električni Yugo

Hobistički projekt.

Na platformi Behance nedavno se pojavio koncept automobila koji je uzbudio duhove, ne samo na području bivše nam države, nego i u ostatku automobilskog svijeta.

Tamo je, naime, osvanuo niz rendera koji prikazuju modernizirani Zastavin Yugo u obliku koji bi bio primjeren današnjem vremenu. Za rendere je zaslužan dizajner iz Sjeverne Makedonije Dejan Hristov, piše Autonet.

Osim što je osmislio baterijsku električnu reinkarnaciju legendarnog Yuga, namontirao ju je i ispred poznatih monumentalnih spomenika diljem nekadašnje Jugoslavije, kako bi istaknuo karakter i naslijeđe ove marke. Prema njegovoj ideji, kada bi netko proizveo ovakav automobil, on bi danas imao potpuno električni pogon, cijenom bi bio u donjem segmentu (kao i originalni Yugo nekada), i ciljao bi na “široke narodne mase”.

Hristov kaže kako njegov projekt nije ni na koji način povezan s originalnom tvrtkom, već je riječ o hobističkom projektu. No, prema nekim najavama, on ga misli pokušati pretvoriti u poduzetnički pothvat. Predstavit će “novi e-Yugo” srbijanskim vlastima, a spomenuo je i kako bi bilo zanimljivo da se u projekt uključe Rimac Automobili, Stellantis, koji ima tvornicu u Kragujevcu, ili pak Renault, Dacia ili neki treći kineski proizvođač električnih vozila – valjda u nadi da će netko od njih imati bolje sustave kontrole kvalitete nego ih je Zastava imala u prošlom stoljeću.

Kad je riječ o izgledu, jasno je da dizajnerski potpis formom i funkcijom slijedi original. Iz profila i straga Yugo je i dalje prepoznatljiv, iako ga u ovoj verziji krase čišće linije, nešto zaobljeniji uglovi, LED svjetla i sve što jedan današnji automobil mora imati.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza