Evropska noć istraživača 30. septembra u pet bh. gradova

06.09.2016. 13:33 / Izvor: Akta.ba
Evropska noć istraživača 30. septembra u pet bh. gradova

"Evropska noć istraživača" ove godine će biti održana u pet bh. gradova i to Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Bijeljini i Goraždu.

Manifestacija "Evropska noć istraživača" ove godine će biti održana 30. septembra u pet bh. gradova i to Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Bijeljini i Goraždu.

Već petu godinu u BiH se obilježava najzabavnija noć nauke i istraživačkog rada, a cilj je povećati svijest o istraživanju i inovacijama u BiH te podrška istraživačima i promocija dostignuća lokalnih naučnika, inovatora i poduzetnika.

Evropska noć istraživača u BiH 2016. u saradnji s partnerima objavljuje i dva konkursa i to nagradni konkurs za najbolju priču i nagradni konkurs za najbolji crtež maskota Aleksa i NI-a.

Prvi konkurs za najbolju priču o temi "Otkrijmo nepoznato" organiziran je u saradnji s portalom www.ljepotaizdravlje.ba, a drugi se realizira u saradnji s Udruženjem "Drugi ugao".

Evropsku noć istraživača u BiH zajednički realizuju Oxfam u BiH, Institut za hidrotehniku Sarajevo, agencija Tidea, Univerzitet za poslovne studije Banja Luka, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru, te Privredna komora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, saopćili su organizatori. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza