EYOF 2019: Svečano promovirana Groodvyjeva pjesma "Za pravu raju"

16.01.2019. 15:06 / Izvor: Akta.ba
EYOF 2019: Svečano promovirana Groodvyjeva pjesma 'Za pravu raju'

Tokom svačanosti maskota 14. zimskih olimpijskih igara 1984. - Vučko simbolično je predao ključ uspjeh Groodvyju.

Pjesma "Za pravu raju" posvećena Evropskom olimpijskom festivalu za mlade – EYOF 2019 Sarajevo&Istočno Sarajevo danas je po prvi put promovisana na press konferenciji održanoj na ledenoj plohi Olimpijske dvorane „Huan Antonio Samaran“.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u svom obraćanju istaknuo je da je ova pjesma dio scenarija Ceremonije svečanog otvaranja EYOF-a 2019. koja će se u organizaciji Grada Sarajeva, održati 10. februara u 19 sati na olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase“.   

"Otvorenje EYOF-a koji počinje za dvadesetak dana, bit će spektakularan događaj za pamćenje u kojem će učestvovati više od 700 mladih iz cijele BiH. Spremni smo da kažemo na Svečanoj ceremoniji otvorenja 'Dobrodošli' svim učesnicima i delegacijama iz 46 zemalja koji će biti gosti Grada Sarajeva“, kazao je Skaka.

Uz poruku "Vrijeme je za olimpijski duh u Sarajevu!“, gradonačelnik je kazao da ovaj najveći sportski događaj u Sarajevu nakon Zimskih olimpijskih igara je prilika za stvaranje novih uspomena za generacije koje ne pamte ZOI '84. „Ovo je projekt koji okuplja i aktivira“, naglasio je Skaka.

Pjesmu "Za pravu raju" izvode Laka&Mirela&Tarik uz nesvakidašnju pomoć 300 prijatelja i Groodvy-a, maskote EYOF-a. Autorioca teksta je Adela Šabić, muziku potpisuje Elvir Laković Laka, a aranžman Dino Šukalo. Evrovizijski predstavnici Laka i Mirela vode nas kroz pjesmu zajedno sa dječakom Tarikom koji je na muzičkom takmičenja Euro Stars na Malti osvojio prvu nagradu!

Muzikom i stihovima šaljemo poruku ....

„Dobro nam došli, stvarajmo skupa

Svi smo ovdje jedna pobjednička grupa“

 

 

Posted by EYOF 2019 on Wednesday, January 16, 2019

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza