Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Facebook uvodi promjenu koja će vam se vjerojatno svidjeti

Ako ste svakodnevni korisnik Facebooka sigurno povremeno u svom news feedu nailazite na objave prijatelja ili fan stranica koje su stare dan ili dva i za koje vjerojatno više ne marite.

20.09.2014. 22:07 / Izvor: Poslovni dnevnik

Ako ste svakodnevni korisnik Facebooka sigurno povremeno u svom news feedu nailazite na objave prijatelja ili fan stranica koje su stare dan ili dva i za koje vjerojatno više ne marite. Uskoro će se to promijeniti.

Facebook je naime najavio prilagodbu svojih algoritama s ciljem da ljudima prikazuje manje starijih postova, odnosno više onih koji su "pravodobni", piše Washington Post. Pojavljivanje priča na news feedu ovisit će pritom o faktorima kao što su vremenski okvir u kojem je pojedina objava privukla interakciju (lajkove, klikove, komentare), ali i o tome je li neka priča "u trendu", vidljivo je iz priopćenja Facebooka.

Do sada je Facebook pretežno isticao one objave koje su privlačile veću interakciju korisnika. Što je neka priča imala više komentara i lajkova to je bilo vjerojatnije da će se ostalima pojavljivati u news feedu.

Nakon što se postepeno uvedu nove promjene, korisnici Facebooka bi trebali viđati manje starijih objava (npr. od prije dva dana), a više onih najnovijih i pravovremenih. Za većinu ljudi to je sigurno dobrodošla promjena.

PODIJELI:

TAGOVI:

#Facebook

#news feed

#novosti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza