Facebook vas želi prisiliti da za poruke imate i drugu aplikaciju

10.04.2014. 13:51 / Izvor: 24sata
Facebook vas želi prisiliti da za poruke imate i drugu aplikaciju

Facebook želi da korisnici za poruke i chat koriste posebnu aplikaciju koju su, obogatili funkcijama. To vrijedi za iOS i Android, ali ne i za slabije uređaje.

Facebook opet povlači poteze koji se neće svidjeti velikoj većini korisnika. Odlučili su kako će iz svoje glavne mobilne aplikacije ukloniti mogućnost za slanje poruka te tako prisiliti korisnike da instaliraju aplikaciju Messenger koja omogućuje čavrljanje s prijateljima, objavio je TechCrunch.

Korisnici u nekim europskim zemljama počeli su primati notifikacije da će morati instalirati Messenger kako bi mogli i dalje na telefonima slati poruke. Iz Facebooka su za The Next Web rekli kako ljudima 20 posto brže stižu odgovori na Messenger te da tu aplikaciju stalno obogaćuju novim mogućnostima. Nakon glasovnih poziva, prošli mjesec korisnici su u Messengeru dobili mogućnost da stvore grupne razgovore i zakače grupe kako bi lakše mogli doći do njih. Dodaju da su napravili pouzdano i brzo korisničko iskustvo u toj aplikaciji te da se čini razumnim fokusirati energiju i resurse na to.

Sve više korisnika će dobiti obavijesti od ovog tjedna, a u sljedećih par tjedana Facebook će u određenom dijelu zemalja ukloniti poruke iz Android i iOS verzija. Ljudi će prije toga dobiti nekoliko upozorenja. No, to se neće odnositi na one sa slabijim uređajima koji su ograničeni memorijom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza