Pauza

FDS Music Life Radio show – Live koncert benda "Pappo E Muo" 17. maja 2009. godine

14.05.2009. 09:41 / Izvor: eKapija.ba

Music Life radio show je baziran na istoimenoj TV emisiji koja se emituje svakog ponedjeljka od 22.30h na BHT1. Koncipiran je tako da u potpunosti pruži uvid u muzičku scenu u BiH sa svim njenim segmentima, od bandova koji sviraju u svojoj garaži do već afirmisanih muzičkih imena.

Jedini kriterij je kvalitet, a svi drugi elementi stavljeni su u drugi plan s ciljem podizanja svijesti javnosti, a i same muzičke scene, da u BiH egzistiraju veoma nadareni artisti svih muzičkih pravaca, ali nedovoljno eksponirani da bi ih se moglo primjetiti.

U okviru ovog radijskog show-a jednom mjesečno organizirani su i Live koncerti koji se održavaju u velikom studiju Muzičke produkcije BHRT-a.

Prvi u nizu od pet koncerata održan 12. 4. 2009. godine, a nastupio je bend "Predgrupa" iz Gračanice.

Drugi koncert, održat će se 17.05.2009. godine - nedjelja, a band koji će ovaj put svirati je: "Pappo E Muo" - www.pappoemuo.com

Kompletan koncert će biti prenošen uživo u eteru BHRadio 1 u terminu u kojem se emituje FDS Music Life radio show - nedeljom od 19 do 20h. Urednik i voditelj ovog radijskog show-a je Nenad Kovačević.

Koncert će biti sa publikom, svjetlima, binom, razglasom, dakle, prava koncertna atmosfera.

Pozivaju se svi koji žele prisustvovati ovom koncertu da se prijave preko web stranice www.musiclife.ba. Svi posjetioci će biti nagrađeni poklonima sponzora FDS-a.

Na ovaj način ovaj radio show želi pružiti šansu nekim novim muzičarima, bendovima, i ljudima koji su na ovaj ili onaj način uključeni u muzički život da ispričaju svoju priču a i da pokažu uživo šta znaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza