Fejs postao još malo gori: Ask tipkom gnjavite prijatelje o vezi

20.05.2014. 14:08 / Izvor: 24sata
Fejs postao još malo gori: Ask tipkom gnjavite prijatelje o vezi

Facebook je odlučio olakšati posao onima koji preko društvene mreže vrebaju novi ljubavni plijen te su im dali priliku da tipkom Ask direktno pitaju o statusu veze.

Čovjek bi rekao da Facebook ne može još više zadirati u našu intimu, no Zuckerbergovi programeri sada su predstavili novu tipku uz status veze.

Korisnici koji su odlučili status veze ostaviti praznim, zbog zaštite privatnosti ili nekog drugog razloga, sada su dobili ovu tipku kojom ih možete pitati o njihovu vlastitu ljubavnom životu. Klikom na Ask (Pitaj), otvara se mali prozorčić kojim se otvara prilika za cijeli niz bizarnih pitanja i uleta. Mashable piše da takvo pitanje možete poslati samo onome tko vam je na listi prijatelja, a vlasnik profila može vam odgovoriti na pitanje o statusu veze, ili neko drugo pitanje, te će ono biti vidljivo samo vama.

Još jedna moguća primjena je i u oglašavanju. Jer i ako odgovorite na Ask pitanje i ta informacija nije vidljiva javno, Facebook ima taj podatak koji vas može svrstati u određenu publiku, zanimljivu oglašivaču.

Uz status veze, moguće je pitati i za druge informacije koje korisnik nije podijelio, poput rodnog grada, telefonskog broja, radnog mjesta... Taj se gumb pojavljuje već neko vrijeme, dok je uz status veze to prilična novost. Gizmodo piše kako se Ask uz veze još testira i nije svima dostupan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza