Festival alpskog skijanja: Kraj februara obilježit će spektakl na Bjelašnici

17.02.2020. 15:43 / Izvor: Akta.ba
Festival alpskog skijanja: Kraj februara obilježit će spektakl na Bjelašnici

Bjelašnica će u periodu od 27. februara. do 01. marta 2020. godine biti domaćin trećeg izdanja BORN2SKI festivala alpskog skijanja.

Bjelašnica će u periodu od 27. februara. do 01. marta 2020. godine biti domaćin trećeg izdanja BORN2SKI festivala alpskog skijanja koji će u četiri dana jedinstvenih sportskih sadržaja okupiti poslovnu zajednicu, skijaške klubove, kao i brojne ljubitelje skijanja iz zemlje i regiona.

Bjelašnica će u periodu od 27. februara. do 01. marta 2020. godine biti domaćin trećeg izdanja BORN2SKI festivala alpskog skijanja koji će u četiri dana jedinstvenih sportskih sadržaja okupiti poslovnu zajednicu, skijaške klubove, kao i brojne ljubitelje skijanja iz zemlje i regiona. 

Prvu noć BORN2SKI festivala i ove godine obilježit će AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE - noćna timska trka za predstavnike kompanija. Ova skijaška utrka namijenjena je poslovnoj zajednici, te na jednom mjestu okuplja zaposlenike različitih kompanija, koji udruženi u ekipe brane boje svojih timova te na taj način grade bolju povezanost sa kolegama izvan radnog okruženja. Pored same trke takmičare i navijače očekuje Class Plus After Ski party i brojni sadržaji u ciljnoj zoni čiji je domaćin kompanija Holdina i Energopetrol. 

Drugi dio ovog jedinstvenog skijaškog događaja obilježit će BORN2SKI RACE CUP – kup skijaških klubova koji će ponuditi dnevne i večernje sadržaje za takmičare uzrasta od 8 do 16 godina, njihove roditelje i sve goste. U samo tri godine svog postojanja Born2Ski postao je prepoznatljiv brand koji se veže za Skijaški centar Bjelašnicu i kao takav daje značajan doprinos promociji Bjelašnice i grada Sarajeva u regionu i šire. 



“Nakon sjajnih prethodnih izdanja BORN2SKI festivala, veliko mi je zadovoljstvo da BORN2SKI prerasta u prepoznatljiv brand koji se veže za Bjelašnicu i naš grad te da svake godine imamo sve veći broj gostiju iz regiona. Veliko mi je zadovoljstvo istaći da su smještajni kapaciteti na Bjelašnici za vrijeme trajanja Born2Ski Festivala već sad u potpunosti popunjeni. Kao što svake godine ističemo naš cilj je upravo kroz BORN2SKI projekat ponovo vratiti Sarajevo na mapu značajnih skijaških destinacija u regionu i šire", izjavio je Jasmin Mehić, inicijator i organizator BORN2SKI projekta u BiH.

Kompanija ZOI’84 osigurat će da svi učesnici i posjetioci Born2Ski Festivala dožive Bjelašnicu u svom najljepšem izdanju i uživaju u sjajnoj skijaškoj atmosferi: "Ponosan sam da ove godine mogu pružiti podršku jednom ovakvom projektu. U vrijeme BORN2SKI festivala, Bjelašnica izgleda savršeno, baš onako kako bi jedan skijaški centar trebao da izgleda. Preduzeće ZOI'84 će uložiti sve svoje napore da skijaši budu zadovoljni stanjem na stazama. Nastavit ćemo i dalje da pružamo podršku ovako bitnim projektima za razvoj sporta i zdravog načina života", istakao je Kenan Magoda, direktor kompanije ZOI’84. 

Porsche BH sa svojim brandom Audi je i ove godine naslovni sponzor BORN2SKI poslovne trke. "Dugogodišnji sponzor Svjetskog skijaškog kupa i partner više od 14 skijaških nacionalnih reprezentacija u svijetu, Audi se etablirao kao nenadmašni partner ovom zimskom sportu, stoga smo ponosni da smo i u Bosni i Hercegovini domaćini ovog sjajnog skijaškog događaja. Audi tehnologija i zimski sportovi savršeno odgovaraju jedno drugom. Snaga, izdržljivost, užitak u vožnji i tehnologija ključ su uspjeha, kako na skijaškim stazama, tako i u kompaniji Audi", kazao je Dino Bratović, brand manager Audi BiH. 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza