Filmom "Obrana i zaštita" počinju Dani filma Mostar

11.09.2013. 09:54 / Izvor: eKapija.ba
Filmom 'Obrana i zaštita' počinju Dani filma Mostar

Projekcijom filma ''Obrana i zaštita'' Mostarca Bobe Jelčića započet će u petak, 13. rujna, sedmi Dani filma Mostar, koji će trajati sve do 17. rujna.

Projekcijom filma ''Obrana i zaštita'' Mostarca Bobe Jelčića započet će u petak, 13. rujna, sedmi Dani filma Mostar, koji će trajati sve do 17. rujna. Tim povodom u Mostaru je održana press konferencija na kojoj su najavljeni događaji ovogodišnje manifestacije.

"Na ovogodišnjim danima filma bit će prikazani samo igrani filmovi jer smo se zbog recesije morali odreći i smanjiti popratne programe: dokumentarne i kratke, ali se nadam da će se financijska situacija popraviti i da će nadležni imati više sluha da pomognu festival", kazao je direktor festivala Slaven Knezović.

Izvršna direktorica festivala Maja Knezović Lasić kazala je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Mostaru kako se raduju ponovnoj suradnji sa Cinestarom, u kojem će se i ove godine održavati Dani filma Mostar.

''Nakon otvaranja s "Obranom i zaštitom" svaki dan, od 13. rujna imamo dvije projekcije tog filma do utorka 17. rujna. U subotu 14. rujna prikazat će se "Kauboji", redatelja Tomislava Mršića projekcije Zrinko Ogresta u 22 sati.

U nedjelju, 15. rujna prikazat će se film "Nije sve u Lovi" Darija Plejića u 20 sati, a u 22 sata film "Šuti" redatelja Lukasa Nole. Zatim, u ponedjeljak 16. rujna u 20 sati prikazat će se film "Epizoda u životu berača željeza", redatelja Danisa Tanovića, a u 22 sata prikazat će se film "Hitac" Roberta Orhela", kazala je Maja Knezović Lasić.

Zadnjeg dana festivala, u utorak 17. rujna prikazat će se film "Mama", Faruka Lončarevića i "Ja sam iz krajine zemlje kestena", Jasmina Durakovića u 22 sata.

Direktor festivala Slaven Knezović kazao je kako će se ove godine dodijeliti nagrada "Stablo ljubavi" Nadi Đurevskoj i Bogdanu Dikliću.

"Dvoje stvarno velikih umjetnika koji su ovim filmom 'Obrana i zaštita' zadužili nas Mostarce i ja ih poslije ovog filma doživljavam kao naše sugrađane", kazao je Knezović.

Istaknuo je kao su njih dvoje dali veliki doprinos spomenutom mostarskom filmu koji će sigurno ostati jedan spomenik ovakvog Mostara, ovog trenutka kakav on sada jeste, te dodao da je film ''Obrana i zaštita'' jedna velika promocija Mostara i Hercegovine.

To tko će doći na festival u Mostar još je u fazi potvrđivanja, ali Knezović ističe kako sa sigurnošću može reći da će doći cijela ekipa filma "Obrana i zaštita", Ankića Dobrić, izaslanstvo sa niškog film festivala, predstavnici iz Slovenije s festivala u Bledu i dr. Dani filma Mostar odvijaju se u organizaciji Kazališno filmske udruge "Oktavijan", a pod pokroviteljstvom Vijeća ministara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza