Filmski hit Need for speed u kinu Ekran Zenica

19.03.2014. 08:28 / Izvor: eKapija.ba

Nova filmska sedmica koja počinje obilježavanjem Dana Zenice i početkom proljeća u kinu Ekran Zenica donosi ekranizaciju jedne od najpopularnijih video igara Need for speed (3D).

Nova filmska sedmica koja počinje obilježavanjem Dana Zenice i početkom proljeća u kinu Ekran Zenica donosi ekranizaciju jedne od najpopularnijih video igara koja se popularnošću i zaradom može mjeriti s najvećim holivudskim hitovima. Radi se o adrenalinskom filmskom hitu, “Need for speed (3D)” , čija se radnja vrti oko priče street-racera (Aaron Paul) koji sudjeluje u utrci koja se vozi preko cijele Amerike kako bi se osvetio bivšem poslovnom suradniku. "Need for Speed" označava uzbudljivi povratak kulture automobilističkih filmova iz 1960-ih i 70-ih godina, a u filmu se pojavljuju najzvučnija imena kad je riječ o super automobilima današnjice među kojima su i McLaren P1 i Koenigsegg Agera R.

Termini projekcija svaki dan od: 18:00 i 20:30 sati

U ovoj sedmici ne propustite pogledati film “Jimmy P.”, koji je bio jedan od glavnih kandidata za Zlatnu palmu na festivalu u Kanu 2013 godine. Radnja filma smještena je pred kraj Drugog svjetskog rata, Džimi Pikard, Indijanac koji se borio u Francuskoj, postaje pacijent u psihijatrijskoj vojnoj bolnici u kojoj se liječe bivši vojnici. Džimi pati od strašnih glavobolja zbog kojih gubi dodir sa stvarnošću, ponekad i ne vidi, niti čuje bilo šta. Kako njegov doktor nije uspio da nađe uzrok glavobolja, posljednja nada im je francuski antropolog i psihoanalitičar Žorž Devero, koji se specijalizovao za kulturu Indijanaca. Iz njihovog prvog susreta razvio se odnos međusobnog poštovanja i povjerenja. Tokom terapija, Džimi P.  se sve više otvara, prisjećajući se svojih snova i otkrivajući duboko ukopana sećanja. Iako je po prirodi stidljiv čovek i nije upoznat sa psihoanalitičkim metodama, Džimi se prepušta terapijama, dopuštajući Deverou da ga vodi kroz proces izlječenja.

Termini projekcija svaki dan od: 20:15 sati

Za najmlađe posjetioce pripremili smo izvrsnu animiranu 3D priču o legendarnom kralju džungle, “Tarzan 3D”. Ova vizualno zapanjujuća akcijska avantura donosi malo drugačiju verziju klasika Edgara Rice Burroughsa - Tarzan i njegov svijet suočiti će se s prijetnjom predsjednika velike kompanije koji je tu istu kompaniju preuzeo od Tarzanovh roditelja nakon njihove pogibije u avionskoj nesreći. Uz pomoć Jane koja se bori za očuvanje afričke džungle, Tarzan će u borbi za svoj sadašnji dom otkriti svijet kome je nekada i sam pripadao.

Termini projekcija svaki dan od: 16:00 sati

Subotom i nedjeljom dodatni termini od: 12:00 i 14:00 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza