Formula 1: Odlučujuća trka za "Trofej DHL Najbrži Krug"

19.10.2007. 12:34 / Izvor: eKapija.ba
Formula 1: Odlučujuća trka za 'Trofej DHL Najbrži Krug'

"Trofej DHL Najbrži Krug" 2007 će definitivno ići Ferrari-ju. Ono što se još ne zna jeste, ko će biti prvi vozač Formule 1 koji će primiti nagradu za najveći broj najbržih krugova u toku sezone. Felipe Massa je trenutno u vodstvu sa šest najbržih krugova. Pobjednik će biti poznat u nedelju 21.10.2007. u Sao Paolu na Barzilskom Grand Prix-u.

Dva Ferrari-jeva vozača, Felipe Massa i Kimi Raikkonen su napravili uzbudljiv izazov nalazeći se rame uz rame jedan drugome. Ove sezone Massa je odvezao šest najbržih krugova za vrijeme trke, u stopu praćen od strane njegovog timskog kolege Raikkonena, koji je dostigao pet najbržih krugova. Ako Raikkonen odveze najbrži krug u finalnoj utrci sezone, onda će se izjednačiti sa Massom. Kako su Brazilac i Finac do sada izjednačeni u broju drugih najbržih krugova, Raikkonen može osvojiti trofej samo u slučaju da Massa ne osvoji drugi najbrži krug u isto vrijeme. Konačna odluka će u tom slučaju biti zasnovana na broju trećih najbržih krugova, a Finac je tu u vodećoj poziciji.

Kimi Raikkonen još uvijek drži rekord jedne sezone u broju najbržih krugova. U 2005.-oj on je odvezao deset najbržih krugova u 19 utrka. Najveći broj najbržih krugova u istoriji Formule 1 do sada je postigao Michael Schumacher sa 76 krugova.

Od početka tekuće sezone 2007 Formule 1, globalni lider u području ekspresnih usluga je oficijelno posudio svoje ime ovom najbržem krugu i dodjeljuje Trofej “DHL Najbrži Krug” po prvi put najbržem od najbržih među vozačima Formule 1. Kao oficijelni logistički partner Formule 1, DHL je također odgovoran za vrijeme 17 vikenda kada se voze utrke za prevoz čak i do 300 tona opreme. Osim trkaćih bolida, to uključuje također rezervne dijelove, specijalno gorivo za bolide i opremu box-ova, sve do opreme za "Paddock Club" i kompletnu TV opremu. Upravo kao i aktuelne utrke, ovo zahtjeva brzinu, tačnost i uspješan timski rad.

Downloads:

Dodatne informacije o DHL Najbržem Krugu i Formuli 1 mogu se naći putem interneta na: www.dhl-fastest-lap.com

Foto materijal o DHL-ovom angažmanu sa Formulom 1 može se dobiti putem interneta na: www.dpwn.com/formula1

DHL / eKapija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza