Franck organizovao ekskluzivne promocije povodom Međunarodnog dana kafe

03.10.2016. 11:15 / Izvor: Akta.ba
Franck organizovao ekskluzivne promocije povodom Međunarodnog dana kafe
OTVORI GALERIJU

Povodom Međunarodnog dana kafe, Franck je u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci, organizovao ekskluzivne promocije svoje kafe.

Povodom Međunarodnog dana kafe, Franck je u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci, organizovao ekskluzivne promocije svoje kafe. Ljubitelji ovog toplog napitka mogli su uživati u bogatstvu njenog ukusa i mirisa, te u zabavnom dijelu programa osvojiti i prigodne poklone.

Promocije su održane  povodom 1. oktobra, službenog Međunarodnog dana kafe, koji je posvećen svim ljubiteljima ovog napitka.  Kafa je kroz historiju poprimila svjetski značaj i donedavno su zemlje svijeta slavile Dan kafe na različite datume tijekom godine, zbog čega je Međunarodna organizacija za kafu prošle godine odlučila 1. oktobar  proglasiti jedinstvenim praznikom za sve ljubitelje kafe, što su spremno prihvatile zemlje članice organizacije širom svijeta uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Slijedeći primjere država i da bi se prvi službeni Međunarodni dan kafe što dostojnije proslavio, kafoljupcima su na ovaj dan u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci pripremljena brojna iznenađenja. Gosti su tako mogli besplatno uživati u Franck kafi i različitim Franck cappuccinima, a kafu su tokom promocije u Sarajevu mogli naručiti i kod poznatog chefa Nihada Mameledžije, koji je zajedno s Franckovim profesionalnim baristom Nikolom Drakulićem predstavio najbolji način pripreme Franck kafe i cappuccina. Posjetioci su na ovaj način imali priliku da uživaju u savršenim okusima i nevjerovatnim Latte art kreacijama.

 Za ugodno druženje i atmosferu tokom promocije u Sarajevu, pobrinule su se uvijek raspoložene voditeljice Almasa Lazović i Tanja Đurović.

U skladu s ciljevima Međunarodnog dana kafe – Franck podržava uzgajivače kafe 

Međunarodni dan kafe ima za cilj podizanje svijesti javnosti o važnosti osnaživanja i pružanja podrške malim uzgajivačima kafe u primjeni održivih praksi koje im omogućuju povećanje prinosa, bolju kvalitetu usjeva, veću konkurentnost, učinkovitiji pristup tržištu te poboljšanje radnih i životnih uvjeta.

Kao vodeći proizvođač kafe Franck djeluje u realizaciji ovih ciljeva kroz društvo International Coffee Partners čiji je punopravni član od 2014. godine. Franck tako aktivno sudjeluje u provedbi inovativnih razvojnih projekata s ciljem osnaživanja i pružanja podrške malim uzgajivačima kave. 

Više o Međunarodnom danu kafe: https://internationalcoffeeday.org/ 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza