Fudbaler Arsenala platit će 1000 operacija za djecu širom svijeta

08.06.2019. 08:34 / Izvor: Akta.ba
Fudbaler Arsenala platit će 1000 operacija za djecu širom svijeta

Mesut Ozil i njegova djevojka Amine Gulse odrekli su se poklona za svoje vjenčanje. Umjesto toga, pozvali su goste da taj novac doniraju u humanitarne svrhe.

Da vjenčanja mogu biti više od forme i puke ustaljene organizacije nalik svim drugim, pokazali su fudbaler Arsenala i njegova zaručnica.

Naime, Mesut Ozil i njegova djevojka Amine Gulse odrekli su se poklona za svoje vjenčanje i umjesto toga, pozvali sve goste da taj novac doniraju u humanitarne svrhe.

"Mnogi su me pitali kakve imam želje za sutrašnje vjenčanje", napisao je Mesut Ozil na Twitteru prije dva dana, "ali kao profesionalni fudbaler ja sam u privilegovanoj poziciji".

Zbog toga su se on i njegova buduća supruga Amine odrekli poklona za svadbu i pozvali sve goste da podrže projekat koji njih dvoje provode u saradnji sa organizacijom BigShoe.

"Amine i ja ćemo snositi troškove operacije za 1000 djece", napisao je Mesut, objasnivši da on pomaže rad organizacije BigShoe još od Svjetskog prvenstva 2014. godine i da ova organizacija, u saradnji sa njemačkim i švajcarskim doktorima, pomaže djeci širom svijeta tako što im omogućava operacije koje im mijenjaju život.

"Pozivam sve koji su voljni i sposobni pomoći da podrže vrlo poseban i nama drag projekat koji ćemo poduzeti s BigShoe. ... Bio bih sretan ako se kroz to ispuni još mnogo tretmana širom svijeta ...  Već smo zajedno radili na operacijama u Brazilu (WorldCup 2014), u Africi (2016.) i u Rusiji (2018.). Sada želimo ići sljedećim korakom i pomoći djeci širom svijeta.", napisao je Ozil.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amine Gülşe (@onlyamine) on

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza