GIZ obilježava Svjetski dan okoliša

01.06.2018. 09:56 / Izvor: Akta.ba
GIZ obilježava Svjetski dan okoliša

Njemačka razvojna organizacija GIZ u saradnji sa fondacijom Henrich Böll svečano obilježava 05. juna 2018. Svjetski dan okoliša.

Njemačka razvojna organizacija GIZ u saradnji sa fondacijom Henrich Böll svečano obilježava 05. juna 2018. Svjetski dan okoliša. Poseban fokus ovogodišnjeg događaja je na temama biodiverziteta, sa naglaskom na zaštiti pčela i polinacije i održivoj urbanoj mobilnosti.

Tim povodom u Sarajevu se organizuje Filmsko veče namjenjeno podizanju javne svijesti o značaju zaštite okoliša. U kinu Cinema City će biti prikazana dva filma, jedan na temu održive urbane mobilnosti, reditelja Frederika Gerttena, a drugi na temu pčela i polinacije, reditelja Markusa Imhoofa. Izložba slika na temu tokom trajanja ukupnog događaja. 

Cinema City kino (Maršala Tita 26), 5. juna 2018

Program:

•             16:30 – 18:00h: Prikazivanje filma „Više od meda“ (eng. More Than Honey, reditelj Markus Imhoof)

•             19:00h – 20:30h: Prikazivanje filma „Biciklom protiv automobila“ (eng. Bikes vs. Cars, reditelj Fredrik Gertten)

Ulazak na projekcije filmova je besplatan za sve zainteresovane.

GIZ će tim povodom putem  regionalnih projekata, Otvorenih regionalnih fondova za Jugoistočnu Evropu – Biodiverzitet i Energetska efikasnost, te bilateralnih projekata u Srbiji, a u saradnji sa partnerima, sprovesti taj dan niz paralelnih aktivnosti u Sarajevu, Beogradu i Subotici.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza