Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Gmail uveo koristan novitet u uređivanju dokumenata

15.12.2020. 11:07 / Izvor: N1

Poznati Googleov servis korisnicima je upravo omogućio uređivanje Office dokumenata - bez otvaranja privitka. Gmail je upravo postao još korisniji.

Google je upravo olakšao rad s dokumentima za Microsoft Office. Kompanija je u najnovijoj softverskoj nadogradnji korisnicima u Gmailu omogućila izravno uređivanje priključenih Office datoteka slično kao što radi s Google Docsima i Sheetsima.

Google Workspace, više poznat po dosadašnjem imenu G Suite, već neko vrijeme nudi kompatibilnost s Office datotekama iz Worda, PowerPointa i Excela. Donedavno smo, doduše, morali datoteke prebaciti u Google Drive i tek ih onda uređivati, dok smo privitke mogli samo pregledati.

Novi pristup ubrzava proces izravnom mogućnošću otvaranja i uređivanja Office datoteka uz pomoć Google Docsa jednostavnim klikom na privitak - isto kao što smo do sad radili s Googleovim formatima. Nova funkcija za uređivanje, naglašava Verge, ne pretvara Office datoteku u Google Doc, već zadržava izvorni format, piše tportal.

Gmail će korisnicima omogućiti odgovaranje na izvorni email i ubacivanje uređenog dokumenta u Office formatu bez preuzimanja i ponovnog slanja. Kompanija također želi osigurati da Office datoteke rade puno glađe u Google Docsima. Kompanija će izbaciti dodatak za konverziju makroa namjenjenu Google Workspaceu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza