Pauza / KULTURA I FILM

Godzilla, Politika i drugi zločini i Tvrd orah na programu Ekrana Zenica

13.05.2014. 11:59 / Izvor: eKapija.ba

Ove sedmice u Family Centru Ekran ne propustite pogledati SF akciju i blockbuster u kojem se najpoznatije čudovište vraća u do sada neviđenom spektaklu i do sada neviđenim specijalnim efektima najnovije generacije o najstrašnijem čudovištu filmskog svijeta predstavlja još veću, još opasniju i još nepredvidljiviju Godzillu! “Godzilla (3D)” je impresivan naučno-fantastični spektakl u kojem je divovsko radioaktivno biće otporno na sva oružja ljudske vrste. Zastrašujuća i nemilosrdna Godzilla natjerat će stanovnike Zemlje da se udruže, no to možda neće biti dovoljno da je pobjede…

Termini projekcija svaki dan od:  15:30, 18:00 i 20:30 sati

Četvrtak nam donosi i premijerno prikazivanje filma najmlađeg bh. režisera Kenana Musića.

“Politika i drugi zločini” (Politics and other crimes). Film koji je realizovala najmlađa filmska ekipa u Evropi govori o sukobu američkog novinara i BH političara koji je dočaran kroz priču JMBG protesta. Za početak, film “Politika i drugi zločini” našao se u zvaničnoj selekciji festivala u Danskoj. Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, film će se predstaviti u okviru Festivala BH Filma, a u toku su pregovori i za odlazak filma na festival u Dohu, Qatar. Glavne ulogu u filmu su ostvarili Adna Novo, Dragan Marinković Maca i Muhamed Bahonjić. U ostalim ulogama pojavljuju se Muhamed Dupovac, Mia Šego, Sabina Kulenović, Armin Fazlić i drugi.

Svečana premijera četvrtak: 12:00 sati

Termini projekcija svaki dan od: 20:00 sati

Za našu najmlađu publiku pripremili smo animiranu komediju “Tvrd orah (3D)” (The nut job 3D). Priča govori o Vjeverici Surly (Rene Bitorajac) koja je izbačena iz svog parka i prisiljena živjeti u velegradu u kojem se nikako ne snalazi. Na sreću, jednoga dana Surly naiđe na toplu i dobro opskrbljenu prodavaonicu orašastih plodova u kojoj pronađe rješenje za sve svoje probleme. Kada dođe hladna i nemilosrdna zima, upravo će Surly i njegov novi dom pomoći starom društvu da prežive najnemilosrdnije godišnje doba.

Termini projekcija svaki dan od: 14:00 sati

Dodatni termini subotom i nedjeljom od: 12:00 sati

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza