Goran Bregović potvrdio da će ući u upravu Bokserskog kluba Željezničar

26.04.2021. 12:45 / Izvor: Fena
Goran Bregović potvrdio da će ući u upravu Bokserskog kluba Željezničar

Istaknuo je da će "Željezničar" okupljati najbolje boksere i trenere iz BiH i na taj način nastupati u Regionalnoj bokserskoj ligi.

Predsjednik Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine Enes Peštek kazao je Feni da je legendarni muzičar Goran Bregović potvrdio da će ući u strukture upravljanja bokserskog kluba "Željezničar" i uključiti se u organizaciju kluba za Regionalnu boksersku ligu.

"Sinoć smo šef stručnog štaba BK „Željezničar“ Almedin Fetahović i ja u Beogradu imali sastanak sa Bregovićem, gdje smo mu iznijeli sve pojedinosti o tome kako će funkcionirati Regionalna bokserska liga. On je to srdačno pozdravio, prije svega zato što se region spaja u tom sportskom dijelu života i prihvatio, odnosno potvrdio angažman u BK „Željezničar", kazao je Peštek, dodajući da će mu biti ponuđeno da bude predsjednik Želje.

Dodao je da je Goran Bregović bio predsjednik Bokserskog kluba „Željezničar“ do početka rata i da mu se Almedin Fetahović javio s prijedlogom da i sada opet uđe u upravu BK „Željezničar“ i na taj način pomogne Želji kako bi što kvalitetnije i organizovanije izašao u region i nastupao u Regionalnoj bokserskoj ligi.

"S tim u vezi ostalo je da pripremimo organizaciono neke stvari, nakon čega će Bregović doći u Sarajevo i zajedno s bokserima i ostalima koji su okupljeni oko BK „Željezničar“ organizirat ćemo pres-konferenciju i time još snažnije izaći u javnost kada je u pitanju ovaj bokserski klub", kazao je Peštek.

Istaknuo je da će "Željezničar" okupljati najbolje boksere i trenere iz BiH i na taj način nastupati u Regionalnoj bokserskoj ligi.

Žrijeb Regionalne lige u olimpijskom boksu obavljen je početkom aprila u Sarajevu. Ligu čini osam klubova iz šest zemalja - po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a našu zemlju predstavljat će bokserski klubovi Radnik Bijeljina i Željezničar Sarajevo.

U grupi A nastupit će Loznica (Srbija), Željezničar (BiH), Vardar (Sjeverna Makedonija) i Crnogorski sokolovi (Crna Gora). Voljom žrijeba u prvom kolu snage će odmjeriti Vardar - Loznica i Željezničar - Crnogorski sokolovi. 

Grupu B sačinjavaju Maribor (Slovenija), Crvena zvezda (Srbija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska) i Radnik Bijeljina (BiH). U prvom kolu sastaju se Crvena zvezda - Maribor i Vitezovi - Radnik. 

Bit će održano po šest kola, a zatim će prva dva kluba iz svake grupe činiti "final four", kako bi se na kraju dobio konačni pobjednik.

Liga bi trebala početi polovinom maja, a njen početak zavisi od epidemiološke situacije koja diktira aktivnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza