Grand Prix za Emira Hadžihafizbegovića u Firenci

26.02.2018. 14:18 / Izvor: Akta.ba
Grand Prix za Emira Hadžihafizbegovića u Firenci

Hadžihafizbegović je nagradu dobio za ulogu Zeke u filmu "Žaba" reditelja Elmira Jukića.

Poseban pomen i Grand Prix nagradu za najbolju ulogu na ovogodišnjem Balkan Florence Express filmskom festivalu dobio je glumac Emir Hadžihafizbegović za ulogu Zeke u filmu "Žaba" reditelja Elmira Jukića. "Žaba" je, inače, prikazana u okviru takmičarskog programa Balkan Florence Expressa, koji se održava u Firenci i posvećen je balkanskoj kinematografiji.

Film "Žaba" snimljen je po istoimenom dramskom komadu Dubravka Mihanovića, koji već deset godina igra na sceni sarajevskog Kamernog teatra 55, također u režiji Elmira Jukića. "Žaba" je priča o svima nama, ljudima današnjeg vremena, u dobu nerazumijevanja i usamljenosti i potrage za ljubavlju i smislom. Film dijagnosticira vrijeme u kojem živimo kroz likove koji se ne snalaze u tranzicijskom vremenu i dobu promijenjenih vrijednosti. Film se bavi problemima današnjeg vremena koji su isti ili slični u BiH, Hrvatskoj ili Srbiji. To je prvenstveno problem nepostojanja komunikacije i nemogućnosti da čujemo tuđe mišljenje zbog stalne i bespoštedne borbe sa svojim unutarnjim demonima.

Sjajna glumačka ekipa (Mirsad Tuka, Aleksandar Seksan, Moamer Kasumović) sa Emirom Hadžihafizbegovićem, najnagrađivanijim glumcem Balkana, na čelu, ostvarili su, kako u teatru tako i na filmu, nezaboravne uloge i ispričali priču o ljudskosti koja prevazilazi sve granice i okvire, i koja rezonira sa svima nama, ma gdje se nalazili, i kako se zvali, saopćeno je iz Kamrnog teatra 55.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza