Hadžifejzović u kampanji "Izaberite život, pobijedite stid, uradite PAPA test"

02.04.2018. 11:49 / Izvor: Akta.ba
Hadžifejzović u kampanji 'Izaberite život, pobijedite stid, uradite PAPA test'

Cilj ovih aktivnosti je da se još jednom apeluje na žensku populaciju da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica tokom cijele godine, u okviru svojih redovnih aktivnosti, provodi kampanju edukacije i prevencije karcinoma grlića maternice, pod univerzalnim sloganom – IZABERI ŽIVOT – POBIJEDI STID – URADI PAPA TEST. 

Cilj ovih aktivnosti je da se još jednom apeluje na žensku populaciju da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju, te u toku godine odvoje dan kada će posjetiti svog ljekara i uraditi kontrolni ginekološki pregled sa PAPA testom.

Nakon što su kampanju svojim učešćem podržale glumice Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Faketa Salihbegović Avdagić, Snežana Vidović i Sabina Kulenović, početkom ove godine promotivni video u kampanji INZ-a snimila je regionalno popularna pjevačica Jelena Tomašević. 

Da je kampanja prihvaćena među poznatim osobama iz javnog života, pokazuje i primjer najpopularnijeg novinarskog imena u BiH, Senada Hadžifejzovića, koji je s radošću i velikim zanimanjem prihvatio naš poziv da upravo on bude sljedeća osoba koja će skrenuti pažnju javnosti na potrebu redovne kontrole radi očuvanja zdravlja. 

"Zadovoljstvo mi je da podržim akciju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Siguran sam da je i obaveza poznatih glumaca, pjevača, da pomogne ovakve javne kampanje za dobro svih građana, a posebno naših majki, sestara, supruga", rekao je popularni "HadžiFace" tokom razgovara sa timom Instituta za zdravlje i sigurnost hrane o značaju i realizaciji ove akcije.

U narednom periodu Institut će pozvati, te uključiti još nekoliko poznatih i javnih ličnosti BiH i regiona u ovu akciju, u namjeri da naša zdravstvena poruka dođe do što većeg broja osoba. Zato vas još jednom pozivamo da najozbiljnije prihvatite ovu poruku, te poslušate savjete stručnjaka. Ne zaboravite – Izaberite život, pobijedite stid, uradite PAPA test.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza