Hari Mata Hari će Sarajlije, goste i turiste grada uvesti u Novu 2019. godinu

15.11.2018. 14:26 / Izvor: Akta.ba
Hari Mata Hari će Sarajlije, goste i turiste grada uvesti u Novu 2019. godinu

Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra, Omladinski orkestar "MuzikArt" će ispred sarajevske katedrale izvesti najpoznatije klasične kompozicije i evergreen pjesme.

Jedna od najvećih zvijezda regiona, Hari Mata Hari će uz svoje poznate hitove uvesti građane, goste i turiste Sarajeva u Novu 2019. godinu na pozornici ispred Vječne vatre.

Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra, Omladinski orkestar "MuzikArt“ će ispred sarajevske katedrale izvesti najpoznatije klasične kompozicije i evergreen pjesme. Prve večeri Nove 2019. ispred Vječne vatre posjetioce će zabavljati Branko Đurić Đuro sa kultnim pop-rock bendom Bombaj štampa.

Tim povodom danas je održana press konferencija i druženje sa novinarima u Vijećnici, kojima su gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar, predstavili program dočeka najluđe noći na otvorenom pod sloganom  – “Sarajevo, novogodišnji centar regije”.

Specijalni gost bio je Hari Mata Hari, kojem je muzika život, a Sarajevo ljubav!

"Mogu obećati sjajnu noć i provod uz puno emocija. Ovo je moj grad, njemu su posvećene moje pjesme i ovo je, na određeni način, kruna moje karijere. Zahvalan sam Gradu na čelu sa gradonačelnikom Skakom na pozivu koji sam rado prihvatio, kao što sam imao priliku da sa svojim prijateljima i sarajevskim muzičkim legendama, otpjevam pjesmu o Trebeviću i Trebevićkoj žičari“, kazao je Hari.

Gradonačelnik Skaka je iskazao uvjerenje da će Sarajevo i ovaj put uistinu biti novogodišnji centar regije.

"Nastavljamo dobru tradiciju sa prethodna dva dočeka na otvorenom u Sarajevu sa Merlinom i Čolom. Vjerujem da ćemo i ove godine našim sugrađanima i svim gostima prirediti kvalitetan, vrhunski muzički i zabavni novogodišnji show uz fantastičnu atmosferu u gradu tri noći uzastopno", istaknuo je gradonačelnik, te dodao da je siguran da će Grad Sarajevo još jednom potvrditi ulogu dobrog domaćina i organizatora Javnog dočeka Nove godine na otvorenom.

Prema riječima predsjednika TZ Hubijara, očekuje se na desetine hiljada građana i turista iz svih krajeva svijeta na novogodišnjem spektaklu na otvorenom u bh. prijestolnici.

"Turistička zajednica Kantona Sarajevo je ponosna što je neodvojivi dio spektakla koji ovom gradu i kantonu donosi mnogo", rekao je Hubijar.

Grad Sarajevo će se zajedno s partnerima: Kantonom Sarajevo, četiri gradske općine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad, te Turističkom zajednicom KS, pobrinuti da ispuni očekivanja svih onih koji se odluče novogodišnje praznike provesti u gradu na Miljackoj.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza