Hayat televizija i ove godine tehnički organizator ilidžanskog festivala

24.01.2018. 10:10 / Izvor: Akta.ba
Hayat televizija i ove godine tehnički organizator ilidžanskog festivala

Općina Ilidža će i ove godine organizovati i realizovati kulturno-muzičku manifestaciju pod nazivom Festival "Ilidža 2018".

Općina Ilidža će i ove godine organizovati i realizovati kulturno-muzičku manifestaciju pod nazivom Festival "Ilidža 2018“ Ilidžanski festival predstavlja početke karijera najvećih interpretatora sevdalinki. Sa ciljem da i ove godine Festival okupi nove muzičke stvaraoce i interpretatore, pripreme će početi i ranije.

Tehnički organizator kao i prethodne tri godine bit će Hayat televizija.

"Ilidžanski festival, koji ima dugogodišnju tradiciju, ujedno je i odgovornost prema muzici. Svako muzičko doba nosi neku posebnost pa se nadamo da će i ove godine ponuditi publici nešto što će se pamtiti. Znamo da je Ilidžanski festival  naš brend, nešto što  našu lokalnu zajednicu čini prepoznatljivom u cijelom regionu,  a tu je i naša  obaveza,  a i odgovornost.Nastavljamo i ove godine s tom lijepom obavezom", izjavio je, između ostalog, načelnik Memić.

U Općini Ilidža je tim povodom 23. januara 2018. godine potpisan Ugovor o organizaciji Festivala, a potpisali su ga načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor Hayat televizije Elvir Švrakić.

"Tim profesionalaca, muzičkih znalaca, okupljenih oko pripreme i realizacije Festivala učinit će sve kako bi Festival u skorijoj budućnosti postao najveći regionalni muzički festival.Hvala Općini Ilidža koja je nama dala zadatak,  a mi ćemo se potruditi da tehnički ga organizujemo bolje nego prošle godine", dodao je Švrakić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza