Hitna pomoć kod veze u krizi: Nabavljanje psa i više spojeva

08.05.2014. 13:50 / Izvor: 24sata
Hitna pomoć kod veze u krizi: Nabavljanje psa i više spojeva

Provođenje kvalitetnog vremena zajedno i izbjegavanje društvenih mreža najčešći je recept koji parovi koriste da bi spasili vezu, a pomaže i zajednička briga o ljubimcu

Provođenje kvalitetnog vremena zajedno i izbjegavanje društvenih mreža najčešći je recept koji parovi koriste da bi spasili vezu, a pomaže i zajednička briga o ljubimcu.

Kod većih ljubavnih kriza mnogima spas donosi upravo zajednički kućni ljubimac, pokazala je studija britanske tvrtke Loxley i Mitchell Solicitors na 2000 ljudi. Zajednička briga, kao i nove teme za razgovor zbližile su brojne parove, piše Daily Mail.

Parove osim ljubimca zbližava i češće ostajanje kod kuće, manje korištenje računala, izbjegavanje društvenih mreža poput Facebooka, putovanja, novine u seksu te rješavanje nepoželjnih prijatelja. Pomoći će i više odlazaka na spojeve, tvrde istraživači.

Studija je također pokazala da je nedostatak komunikacije najčešći uzrok prekida veza, a slijede ga doživljavanje partnera "zdravo za gotovo" te prezaposlenost. Čak 75 posto ljudi smatra kako parovi olako odustaju od spašavanja ljubavne veze i prekidaju, dok su se prethodne generacije znatno više trudile i ulagale u odnose.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza