Hobby Art Centar: Kreativna iznenađenja i nove ideje u mjesecu avgustu

31.08.2017. 12:04 / Izvor: Akta.ba
Hobby Art Centar: Kreativna iznenađenja i nove ideje u mjesecu avgustu

U narednim mjesecima, tačnije u septembru i oktobru Hobby Art tim realizovat će nove kreativne radionice

Hobby Art Centar i ovaj je mjesec svojim kupcima priredio mnogo kreativnih iznenađenja. U mjesecu augustu Sarajlije, Mostarci, ali i ostali bosanskohercegovački građani mogli su uživati u izoblju novih ideja, edukacija, kreativnih radionica i poklona.

Sarajevski centar kreativnosti i umjetnosti svojim vjernim kupcima u proteklom mjesecu je ponudio nove šablone, dezene, nove proizvode poput antik kreme za postarivanje i beton efekta, održano je prvo online druženje na kojem su oni koji prate web, odnosno facebook page Hobby Art Centar sa menadžericom Lejlom Tufo mogli uživati u izradi kutije za nakit. Također na web stranici moguće je naći i nove tutorijale gdje se ljubitelji kreative mogu pobliže upoznati sa dekupaž tehnikom, transfer tehnikom uređivanja i kako se određeni materijali i boje ponašaju u izradi.

Kako navode iz Hobby Art Centra oni ne žele svojim kupcima nuditi samo proizvode i biti u stagnaciji, već konstantnim radom i edukacijom osoblja žele da i kupci, kao i svi bosanskohercegovački i regionalni kreativci u Hobby Art Centru pronađu nove ideje kojima će uljepšati svoj život, ali i živote svoje porodice, prijatelja i komšija. Njihov je cilj, kako kažu – razvijati i proširivati ideje i kreativnost i van trgovina koje imaju – zapravo žele ponuditi cjelovit proces izrade: od materijala koji se koriste do motivacije, ideja i edukacije, odnosno znanja koje je potrebno za određene tehnike i proizvode koje nude.

Hobby Art Centar je svoje vjerne kupce obradovao nagradnom igrom, akcijskim cijenama i poklon setovima za dekupaž, a za najkreativnije ljeto ikada tu su kreativne radionice. Održana je prva kreativna radionica u novootvorenom objektu na Ilidži, proslavljen je još jedan kreativni i šareni rođendan, održane su nove kreativne radionice u poslovnicama u Mostaru i u Sarajevu na Marijin Dvoru među kojima izdvajaju radionicu održanu sa članicama predsjedništva Regionalne Asocijacije Poduzetnica POSLOVNA ŽENA. „Potrudili smo se osmisliti što zanimljivije dječije radionice, te radionice za odrasle od tematskih do edukativnih te sa zadovoljstvom možemo reći da je zadovoljstvo obostrano. Svi sa osmjesima na licu odlazimo kući, kao i sa novim znanjima i idejama koje jedva čekamo ponovo, zajedno realizovati“, kaže voditeljica radionica Sanela Hadžić.

Govoreći o kreativnim radionicama za djecu i odrasle direktorica Hobby Art Centra Adisa Tufo kaže da je cilj odrasle, koliko i djecu odvojiti od svijete tehnologije i uvesti ih ponovo u svijet druženja, bez stresa i vanjskih pritisaka koje im nameće tehnologija i brzina života u kojem svi živimo. „Hobby Art Centar želi svojim posjetiocima, kupcima i prijateljima ponuditi kvalitetno vrijeme u kojem će osim aktivnog provedenog slobodnog vremena, kroz kreativnost aktivirali svoje potencijale i razviti različite sposobnosti u polju kreacije i ideje“, kaže Adisa Tufo.

U narednim mjesecima, tačnije u septembru i oktobru Hobby Art tim realizovat će nove kreativne radionice, pored kreativnih radionica koje vode njihovi voditelji, Hobby Art Centar posjetit će gosti i prijatelji iz inostranstva koji će održati radionice i prezentacije novih tehnika i drugačijeg rada,u planu je i novo online druženje, a da bi vidjeli i ostala iznenađenja koja vas čekaju u centru kreacije i ideje u Sarajevu i Mostaru pozivaju sve zainteresovane da posjete njihovu stranicu hobby.ba i facebook page.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza