Hoše komerc u tvornici slastica ugostio djecu iz vrtića "Mladost – Butmir"

21.11.2019. 08:16 / Izvor: Akta.ba
Hoše komerc u tvornici slastica ugostio djecu iz vrtića 'Mladost – Butmir'

Povodom Međunarodnog dana djeteta Hoše komerc je jučer u svojoj tvornici slastica ugostio djecu iz vrtića "Mladost – Butmir".

Povodom Međunarodnog dana djeteta Hoše komerc je jučer u svojoj tvornici slastica ugostio djecu iz vrtića «Mladost – Butmir». Uz igru i druženje, organizirana je svojevrsna radionica u kojoj su djeca i sama pravila kolače uz nadzor poslastičara. Na kraju posjete dobili su poklon paketiće sa omiljenim poslasticama i posebno skrojenim kuharskim kapama.

„Djeca su bila vrlo radoznala. Sve ih je zanimalo. Kako se prave torte, kako rade mašine, zašto je sve tako ukusno. Predivno iskustvo. Puno smo toga naučili svi zajedno uz igru i smjeh. Danas je Međunarodni dan djeteta i ovo je bio naš mali doprinos njegovom obilježavanju. Vjerujemo da će i djeci ova posjeta ostati u dugom sjećanju. Kao domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom, Hoše komerc ove godine obilježava jubilej četiri decenije uspješnog poslovanja i to sa porukom "40 godina zajedno“. Veoma nam je drago da smo posebnu pažnju ovaj put posvetili najmlađima, jer na njima svijet ostaje», izjavila je Maida Muratović tehnolog i šefica proizvodnje ove najsavremenije tvornice slastica u BiH i regiji. 

Inače ukupno, sa svim poslovnim segmentima, kompanija zapošljava 245 radnika.

Prva Hoše trgovina otvorena je 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu.  Hoše komerc d.o.o zapošljava 245 radnika, a posluje u dva segmenta - trgovina na veliko i malo, i proizvodni segment, u koji spada i tvornica slastica. Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza