Pauza

Hypo Alpe-Adria-Bank i ove godine sponzor četrnaestog po redu "Etnofesta Neum 2009"

21.08.2009. 15:57 / Izvor: Fena

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar i ove je godine sponzor Hrvatskog glazbenog festivala "Etnofest Neum 2009" koji će se održati u nedjelju 23. augusta 2009. godine u Neumu.

Na ovogodišnjem festivalu bit će izvedeno preko 20 novih kompozicija, a festival će kao i svake godine okupiti brojne umjetnike različitih glazbenih profila, od tamburaša i klapa do klasičnih estradnih umjetnika, te će publika imati prigodu uživati u spoju bogatstva hrvatskog glazbenog stvaralaštva u oplemenjenim suvremenim aranžmanima.

Kada se tome pridoda da se festival tradicionalno održava na plaži uz samo more onda je njegova atraktivnost time veća.

Naime, neumski je festival zamišljen kao mjesto otvoreno za sve ljubitelje glazbe na kojem prevladava ležerna atmosfera, jer festival nema natjecateljski karakter. Na taj način ovo je idealna prilika svim izvođačima da se iskažu bilo obradama starih tradicionalnih pjesama ili autorskim djelima.

"Iznimno smo ponosni na uspješnu dugogodišnju plodnu suradnju sa direkcijom Etnofest-a, te ćemo tako i ove godine podržati predstojeći glazbeni event u Neumu. Festival je svojevrsna kulminacija turističke sezone u Neumu i ponosni smo što smo dio projekta kojim se gostima Neuma nudi poseban i vrijedan doživljaj u našem jedinom gradu na obali i uvelike obogaćuje turistička ponuda ovoga kraja", izjavio je Petar Jurčić, direktor Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

I ove godine na festivalu su svoje sudjelovanje najavila brojna poznata imena sa estrade, a među ostalim i Ana i Mario Rucner, Alka Vuica, Mate Bulić,Tro Gušti…..

Hypo Group Alpe Adria je međunarodna financijska institucija s više od 370 poslovnica Banke i Leasinga u 12 država (Austrija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Njemačka, Mađarska, Bugarska, Ukrajina i Makedonija) i poviješću dugom 110 godina.

Hypo Group Alpe Adria posluje pod koncernom Hypo Alpe-Adria-Bank International AG sa sjedištem u Klagenfurtu (Austrija). Vlasnici su: BayernLB 67.08%, osiguravajuće poduzeće GRAWE-Gruppe 20.48 %, Vlada pokrajine Koruške Kärntner Landesholding 12.42 %, zaklada djelatnika Hypo Alpe-Adria Mitarbeiter Privatstiftung (0,02%). Hypo Group Alpe Adria trenutno u svojoj mreži upošljava 7.400 djelatnika, koji se brinu za potrebe više od 1,2 miliona klijenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza