Hyundai prvi ponudio Android Auto

27.05.2015. 11:39 / Izvor: Poslovni dnevnik
Hyundai prvi ponudio Android Auto

Ovaj Googleov sustav, koji omogućuje da se mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android upravlja putem nadzorne ploče automobila, bit će ponuđen u modelu Sonata u SAD-u.

Hyundai je prva autokompanija na svijetu koja je u svojim vozilima ponudila Android Auto, objavili su danas iz te južnokorejske tvrtke. Ovaj Googleov sustav, koji omogućuje da se mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android upravlja putem nadzorne ploče automobila, bit će ponuđen u modelu Sonata u SAD-u.

U Hyundaiju tvrde da će ovaj sustav poboljšati sigurnost jer omogućuje vozačima da, umjesto korištenja mobitela ili tableta tijekom vožnje - što mnogi čine, a vrlo je opasno - tim uređajima upravljaju i glasom ili putem tipki na upravljaču.

Kako navodi BBC, Google je u siječnju prošle godine najavio da radi s Hyundaijem, Audijem i Hondom na integraciji svog operativnog sustava u njihove automobile. Googleov glavni rival Apple sklopio je slične dogovore s BMW-om, GM-om i Hondom.

Iz Hyundaija su najavili da će Android ponuditi i u drugim svojim modelima, a uz to će ugraditi i Appleovu verziju ovog sustava, CarPlay.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza