Ideje za uređenje najsunčanije sobe u kući

25.03.2014. 13:32 / Izvor: Decor In portal
Ideje za uređenje najsunčanije sobe u kući

Ako vam se sviđa kupanje u suncu dok uživate u miru i udobnosti svog doma, sigurno ćete sve uraditi da u vašu sobu dopre što više svjetlosti.

Ako vam se sviđa kupanje u suncu dok uživate u miru i udobnosti svog doma, sigurno ćete sve uraditi da u vašu sobu dopre što više svjetlosti.

 Evo nekoliko ideja za ukrašavanja najsunčanije sobe u kući:

1. Biljke

Ako nemate pogled na more ili bujne šume, nema problema! Neka priroda uđe u vaš dom kroz visoke, zelene biljke koje će dodati živost u prostor. Viseći terarij sa stropa nije loša ideja uopće, iako  će male palme odmah dati sobi egzotični, tropski osjećaj.

2. Starinski namještaj

Napravite zanimljivu mješavinu starog namještaja sa novim. Bogatstvo prirode napravite kombinacijom zlatnih i smeđih tonova.

3. Rasvjeta

Ovdje trebate biti najviše oprezni: ne želite zatrpavati sunčani dnevni boravak sa svjetlom jer će prozori obaviti posao za vas. Viseće otvorene lampe će pomoći uklopiti elemente vanjskog svjetla u  sobu.

4. Viseća mreža za ležanje

Čini se ne postoji dobro mjesto gdje ćete staviti mreže za ležanje, bez obzira na to koliko ih želite koristiti. Ipak jedna mreža će u vašoj kući stvoriti oazu za uživanje.

5. Kauč

Ako bi morali staviti samo jedan komad namješaja u vašu sunčanu sobu, onda bi to bio kauč. Bijela ili krem boje kauča će vam omogućiti da potonete u gnijezdu udobnosti, nakon dugog, napornog dana. Držite puno jastuka na sofama!

6. Knjige

U ovoj sobi obiteljske kuće, one će sigurno biti više nego samo ukras! Udobno okruženi svjetlosti, prirodom, društvom i knjigom, šta vam je više stvarno potrebno?

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza