IK Dječija knjiga u službi intelektualnog, moralnog i radnog odgoja djeteta

05.08.2014. 13:25 / Izvor: eKapija.ba
IK Dječija knjiga u službi intelektualnog, moralnog i radnog odgoja djeteta

Naučite dijete da su knjige dragocjene i zajedno s njim napravite kućnu biblioteku..

U današnje vrijeme, kada je tehnika ovladala i zauzela mjesto u svakom dijelu našeg života, veoma je teško vaspitati i naučiti dijete da voli knjige i da uživa u čitanju. 

„Veoma važno da od ranog djetinjstva čitate s djetetom neku knjigu. Na taj način ćete kod njega razviti interesovanje za literaturu, a ojačat ćete i međusobnu vezu. Naučite dijete da su knjige dragocjene i zajedno s njim napravite kućnu biblioteku. Sa svojim djetetom posjećujete biblioteke, sajmove knjiga i tom prilikom dozvolite djetetu da odabere koju knjigu želi pročitati“, poručuju iz IK Dječije knjige.

Često roditelji prave greške pri izboru literature za svoje dijete, jer je i njima samima taj izbor velika odgovornost. Svako dijete će vremenom razviti sopstveni ukus kada je riječ o izboru literature, ali u periodu razvoja djeteta roditelji se najčešće vode vrijednostima koje žele izgraditi kod svog djeteta.

S obzirom da znamo da dobra knjiga podstiče razvoj inteligencije, povezivanje govornog i pisanog jezika, obogaćivanje rječnika, produbljuje maštu i doprinosi da Vaše dijete odraste u uspješnu osobu, IK Dječija knjiga u svojoj ponudi nudi naslove koji će i Vama, ali i djetetu olakšati taj put. 

IK Dječija knjiga posebno vodi računa da je knjiga koju dijete čita u funkciji njegovog intelektualnog, moralnog, radnog, ali i estetskog odgoja. S posebnom pažnjom biraju autore, ali i ilustratore, čiji je značaj u prvom susretu djeteta sa knjigom jednako važan.

Mnogo je razloga zbog kojih bi trebalo razvijati ljubav prema knjizi i naviku čitanja u što ranijem uzrastu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza