Ikea spremila tron za novog kralja Instagrama u duhovitom postu

23.01.2019. 09:30 / Izvor: Media Marketing
Ikea spremila tron za novog kralja Instagrama u duhovitom postu

Dok internetom kruže vijesti o slavnom jajetu koje je preteklo Kylie Jenner i preuzelo titulu Instagram posta sa najviše lajkova, Ikea se još jednom okrenula svom prepoznatljivom humoru.

Ikea je našim čitaocima već dobro poznata kao jedna od kompanija koje konstantno drže ruku na bilu pop kulture, pa kad je Instagram dobio novog kralja, nije bilo iznenađenje da je Ikea spremno pozdravila tu vijest, piše Media Marketing.

Naime, dok svijetom kruže vijesti o običnom jajetu koje je nedavno uspjelo preteći Kyllie Jenner i sliku njene bebe u utrci za Instagram post sa najviše lajkova, internet je preplavljen svim vrstama memea na ovu temu, a jedan od nama omiljenih došao je iz Ikee u Saudijskoj Arabiji.

Brend i njihova agencija Leo Burnett Saudi Arabia pozdravili su novog „kralja“ instagrama, i ponudili mu „prijestol“ da se odmori nakon ovog nevjerovatnog podviga, uz naslov: „Nakon sve te slave, odmorite se malo! @world_record_egg“.

Ikea je tako nastavila sa postovima koji sada već tradicionalno, usko prate najnovija dešavanja u pop kulturi i društvu, kao što su oni vezani za Game of Thrones, Balenciaga torbe, te seriju Handmaid’s Tale, da pomenemo samo par.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza